News Flash:

Minivacanta de Rusalii: Peste 4500 de salvatori, pregatiti sa intervina in situatii de urgenta

27 Mai 2018
815 Vizualizari | 0 Comentarii
smurd cluj

4500 de angajati ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, cu 2100 de autospeciale, sunt pregatiti sa intervina in perioada minivacantei de Rusalii pentru acordarea de ingrijiri medicale sau stingerea incendiilor. Suplimentar, sunt pregatite echipaje pe A2 si A4, informeaza IGSU.
Masuri suplimentare au fost luate si in ceea ce priveste asigurarea unor zone din tara in care au loc manifestari cultural artistice sau care strang un numar important de turisti.

"Fiind preconizat un numar mare de turisti, in aceasta perioada au fost operationalizate puncte temporare de lucru in statiunea Slanic Moldova din judetul Bacau, dar si in Cetatea Alba Carolina din municipiul Alba Iulia", se arata intr-un comunicat de presa al IGSU.

Peste 700 de autospeciale SMURD sunt pregatite de interventie in perioada zilelor libere in Capitala, dar si in restul teritoriului.
"La nivel national, raspunsul la urgentele medicale este asigurat prin intermediul celor 728 echipaje SMURD, dintre care 242 ambulante incadrate de pompieri paramedici, 19 ambulante de terapie intensiva mobila (8specializate in tratament nou nascuti), 40 autospeciale pentru transport personal si victime multiple (ATPVM) si 422 autospeciale pentru descarcerare si alte urgente. De asemenea, in zonele aglomerate din Capitala, municipiul Constanta si municipiul Cluj-Napoca sunt operationalizate 5 motociclete SMURD", se arata in informarea Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Premergator minivacantei de Rusalii, IGSU a aplicat sute de sactiuni agentilor economici care nu au respectat minimele masuri securitate impotriva incendiilor.

"In ultimele doua saptamani, premergator sarbatorii de Rusalii, inspectorii de prevenire au derulat 1.759 de controale, preponderent la spatii destinate cazarii persoanelor, inclusiv campinguri si tabere pentru copii, localuri publice si unitati comerciale unde se preconizeaza aflux mare de persoane. Nu au fost identificate nereguli grave care sa impuna oprirea functionarii, insa au fost aplicate 619 amenzi, in cuantum de 2,1milioane lei", se arata in comunicatul IGSU.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006934 (s)