News Flash:

Ministrul Transporturilor pe Autostrada Lugoj-Deva: Saptamana viitoare, lotul 4 va fi dat in trafic

14 August 2019
889 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada lugoj deva foto pro infrstructura

Cele doua loturi care insumeaza 43 de kilometri ai Autostrazii Lugoj-Deva (lotul 3 si 4) sunt finalizate, dar nu se circula pe ele. Luni, 12 august, reprezentantii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au receptionat lotul 4, iar la lotul 3 consultantul a propus amanarea receptiei (practic neinceperea receptiei), din cauza lipsei calitatii la unele lucrari. Circulatia nu a fost deschisa pe niciun lot. Marti, 13 august, ministrul Transporturilor Razvan Cuc a venit pe cele doua loturi de autostrada si a spus ca lotul 4 va fi dat in trafic martea viitoarea, iar pe lotul 3 se va circula pana la finalul lunii august.

Luni, 12 august, era programata receptia si punerea in circulatie pentru loturile 3 si 4 ale autostrazii Lugoj-Deva (43 de kilometri). Dupa receptia lotului 4, consultantul a recomandat ca la lotul 3 sa nu se inceapa aceasta procedura pentru ca s-au gasit multiple deficiente – „probleme cu ravelari in taluz, cu fisuri, marcaje incomplete, lipsa capace canal, disfunctionalitati la garduri” – dupa cum a declarat purtatorul de cuvant al CNAIR, Alin Serbanescu, pentru Tion.ro. S-ar putea deschide lotul 4, de 22 de kilometri, care leaga Soimus de Ilia, pe Valea Muresului, dar bretelele de acces pe acest tronson tin de lotul 3, iar executantul acestui lot trebuie sa accepte o receptie partiala (respectiv cea a bretelelor) pentru a putea fi dat in circulatie lotul patru, tinand cont de faptul ca, potrivit reprezentantilor CNAIR corectarea neconformitatilor de pe lotul 3 ar putea dura si doua luni. Lotul 3, de 21 de kilometri, se intinde intre Ilia si Holdea.

Ministrul Transporturilor Razvan Cuc a venit marti, 13 august, pe cele doua loturi de autostrada.

 „Lotul 4 este finalizat, s-a facut receptia. Saptamana viitoare, cel tarziu marti, va fi dat in trafic lotul 4. Antreprenorul spaniol a primit ieri o instiintare de remediere pentru neconformitatile gasite la locul 3, pentru a le remedia intr-o perioada de 10 zile. Daca nu le remediaza pana joi, Compania de Autostrazi va purcede la rezilierea contractului, va prelua Compania de Autostrazi lotul 3, va face acele remedieri care se pot face in zece zile si vom da in trafic si lotul 3, pana la sfarsitul lunii august. Nu mai am de ce sa arat clementa sub nicio forma cu antreprenorul lotului 3, comisia de receptie a venit inca de saptamana trecuta, a constatat neconformitati, s-a trimis aceasta instiintare. Suplimentar s-a transmis o factura de penalitati de 73 de milioane de lei pentru antreprenorul de pe lotul 3, pentru intarzierile pe care le-a avut de-a lungul contractului si pentru lipsa de mobilizare. Daca acesta pana joi nu va remedia ce are de remediat vom rezilia contractul, vom retine garantia de executie. Nimeni nu are nicio problema cu un antreprenor strain, dar nu poti sa vii in Romania sa-mi pui conditiile, urmezi conditiile legale. Nu fac nicio concesie cu nimeni – lucrezi asa cum trebuie, iar daca nu iti termini lucrarea vei fi penalizat. Antreprenorul a avut cateva probleme de calitate, pentru acest lucru CNAIR a solicitat extinderea garantiei de la 4 ani la 10 ani”, a spus ministrul, care a mentionat ca vor fi preluate bretelele de descarcare de la lotul patru (de pe lotul 3), pentru a fi facilitat accesul pe lotul 4.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006654 (s)