News Flash:

Ministrul Sanatatii vrea o noua materie obligatorie in scoli si gradinite

24 Februarie 2016
1079 Vizualizari | 0 Comentarii
cadariu
Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu a declarat, miercuri, ca vrea o noua materie in scoli si gradinite, respectiv "Educatie prin sanatate", ora in care copii sa invete despre alimentatia sanatoasa, igiena si lupta impotriva alcoolului si fumatului.
Orele ar putea fi tinute de medicii si asistentele cabinetelor din scoli.
"Personal cred ca aceste ore ar trebui sa fie obligatorii si cred ca avem o resursa fantastica la care trebuie sa apelam – medicii scolari. Suntem obligati sa sustinem aceasta specialitate, medicii scolari se imputineaza,. Sunt medici scolari, asistente care lucreaza in cabinetele scolari, cu o experienta extraordinara si marea lor majoritate o dedicatie extraordinara", a declarat ministrul.
Potrivit ministrului Sanatatii, copii ar putea primi la scoala lectii privind igiena de zi cu zi, alimentatie, obiceiuri de evitat – fumat, alcool, consum de medicamente si alte substante.
"Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Nu este genul de interventie cu rezultate peste noapte. Investim in viitor, investim in viitorul copiilor nostri, in viitorul Romaniei. De aceea cred ca trebuie sa insistam pe aceste lucruri", a mai spus ministrul.
El a mai spus ca medicii si asistentele scolare ar putea deveni "educatori excelenti„ cu ajutorul unor cursuri de pregatire pedagogica de scurta durata". Mediafax.ro

ministrul sanatatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1114 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004778 (s)