News Flash:

Ministrul Sanatatii: Evaluam Institutul Cantacuzino si pregatim strategia de functionare

29 Martie 2014
688 Vizualizari | 0 Comentarii
banicioiu
Institutul Cantacuzino va fi evaluat începând de săptămâna viitoare, după care va fi pregătită strategia de funcţionare a acestuia, a anunţat vineri ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, la Forumul Asociaţiilor de Pacienţi. Bănicioiu a spus că raportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), privind vaccinul contaminat de la Institutul Cantacuzino, a fost trimis de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT)Parchetului instanţei supreme şi Curţii Constituţionale.

"Raportul este în acord cu viziunea pe care şi eu o am pe acest subiect, de săptămâna viitoare facem evaluarea şi punem la cale strategia de funcţionare a Institutului Cantacuzino, astfel încât din toamnă să începem producţia de vaccin gripal fără probleme ", a precizat ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolăescu este de vină pentru ceea ce s-a întâmplat la Cantacuzino, Bănicioiu a spus că raportul OMS este foarte clar. "Cred că raportul prezentat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este foarte clar, nu confirmă supoziţia privind sabotajul şi nici alte probleme enunţate public, ci mai degrabă denotă tratare superficială. Cred că lucrurile au fost privite politic, de asumare a unei fapte pe care s-o pună neapărat în practică într-un termen cât mai scurt, cu obiective cât mai neclare. Nici măcar echipa care a manageriat acest fapt de la MS nu a avut clar ceea ce trebuie să se întâmple acolo", a declarat Bănicioiu.

Ministrul a mai spus că, în ceea ce s-a întâmplat la Institutul Cantacuzino, a fost vorba de management defectuos şi presiune exercitată în mod nejustificat, ducând la realizarea a 400.000 de doze de vaccin neconform.

Întrebat din nou dacă este de vină ministrul Nicolăescu, Bănicioiu a evitat un răspuns, spunând că cel mai bine este să fie aşteptate concluziile Parchetului.

"Haideţi să aşteptăm concluziile de la Parchet, nu vreau să mă substitui eu nici Parchetului şi nici altui organism", a spus acesta.

Experţii OMS au făcut verificări la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, în perioada 25 - 27 februarie, după ce acesta a produs 400.000 de doze de vaccin antigripal, însă acestea nu au putut fi folosite, întrucât rezultatele testelor au indicat o concentraţie foarte mare de endotoxine, care ar putea să producă la administrare reacţii adverse, precum febră sau şoc anafilactic.

Raportul OMS, obţinut de MEDIAFAX, arată că la Institutul "Cantacuzino" nu există, se pare, un plan de business clar, bugetat, pentru următorii 5 - 10 ani, iar personalul angajat pentru producţia vaccinului a început munca foarte târziu şi sub tensiunea incertitudinii păstrării posturilor. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0816 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016601 (s)