News Flash:

Ministrul Sanatatii: Am solicitat blocarea exportului de vaccin

27 Aprilie 2017
978 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin2
Ministrul Sanatati, Florian Bodog, a declarat, joi, ca a cerut Ministerului Economiei sa notifice Comisia Europeana pentru a bloca exportul de vaccin, afirmand ca saptamana viitoare intentioneaza sa solicite blocarea exportului intracomunitar si pentru alte medicamente.
“Am trimis scrisoarea catre Ministerul Economie pentru a se face notificarea Comisiei Europene pentru blocare exportului de vaccin si vreau sa va marturisesc ca intentionez sa solicit blocare exportului intracomunitar pentru mai multe medicamente in perioada care va urma asta insemnand saptamana viitoare. Pentru absolut toate medicamentele care sunt prevazute in programele nationale de sanatate, pentru medicamentele prevazute in programele de oncologie, pentru medicamentele pentru copiii cu leucemie. Pentru toate medicamentele care dispar de pe piata si pentru care am semnale ca nu se gasesc in farmacii sau ca nu pot fi aprovizionate la timp”, a declarat ministrul Sanatatii, Florian Bodog, la Parlament.
Florian Bodog a afirmat ca Ministerul Sanatatii a luat toate masurile pentru a achizitiona vaccinurile si ca asteapta livrarea primului lot de ROR pentru cele 10 judete care lipsesc.
“Am toata determinarea sa fac acest lucru si doresc ca pacientii romani sa nu fie defavorizati comparativ cu alte tari in care aceste medicamente au preturi mai mari”, a mai spus ministrul Sanatatii. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007782 (s)