News Flash:

Ministrul pentru Energie: Garantez cu demisia ca pretul gazelor si energiei termice nu va creste la 1 ianuarie

5 Decembrie 2014
1151 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a declarat joi ca va demisiona daca la 1 ianuarie vor avea loc cresteri de preturi la gazele destinate populatiei si la energia termica.
"Garantez cu demisia ca pretul gazelor nu va creste, ca pretul energiei termice pentru populatie nu va creste. Daca se va intampla altfel decat am spus, sunt dispus sa demisionez din functie. Ce garantie mai mare vreti de la mine?", a declarat Nicolescu, intr-o conferinta de presa.
El a adaugat ca are acordul Comisiei Europene, inca din august, pentru amanarea calendarului de liberalizare a pretului gazelor pentru populatie pana in 2021. Nicolescu a afirmat ca a obtinut acordul fostului comisar european pentru Energie Gunther Ottinger in urma unei discutii care a avut loc la inaugurarea gazoductului Iasi -Ungheni (Republica Moldova).
"In 4 septembrie i-am transmis lui Ottinger o scrisoare in care i-am transmis ca Romania va face un lucru corect pentru consumatorii casnici de gaze din tara noastra", a continuat Nicolescu.
Pretul gazelor naturale inregistreaza un trend de scadere, dupa ce pretul titeiului s-a redus si continua sa se reduca, a mai spus Nicolescu.
Departamentul pentru Energie a anuntat miercuri ca pretul gazelor naturale produse in Romania si consumate de populatie nu va creste pana la 1 iulie 2015, iar Guvernul si ANRE vor elabora un nou grafic de dereglementare a pietei de gaze, pentru perioada 1 iulie 2015-1 iulie 2021.
Razvan Nicolescu a avut marti, la Bucuresti, o intalnire cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), ai Comisiei Europene (CE) si ai Bancii Mondiale. Discutiile au vizat continuarea implementarii regulilor de guvernanta corporativa in societatile de stat din domeniul energetic, nevoia de restructurare si de continuare a eficientizarii in unele companii de stat din energie si liberalizarea pietei gazelor naturale.
Liberalizarea pietei gazelor pentru consumatorii noncasnici se va produce la termenul agreat anterior cu oficialii CE, respectiv 1 ianuarie 2015.
In comunicatul Departamentului pentru Energie transmis miercuri se precizeaza ca, referitor la situatia CET-urilor, Comisia Europeana este de acord ca regimul acestora sa ramana neschimbat fata de situatia din prezent, adica pentru gazele naturale consumate cu scopul producerii de energie termica se va aplica acelasi tarif ca si pentru consumatorii casnici. Mediafax.ro

razvan nicolescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005829 (s)