News Flash:

Ministrul Muncii, ANUNT IMPORTANT DESPRE PENSIILE ROMANILOR!

22 Martie 2017
1420 Vizualizari | 0 Comentarii
pensie1
Dupa ce oficialii FMI au recomandat guvernului sa amane majorarea punctului de pensie, ministrul Muncii Lia Olguta Vasilescu a declarat ca va respecta programul de guvernare si va mari punctul de pensie la 1.000 de lei incepand cu data de 1 Iulie. 


"Guvernul Romaniei va respecta Programul de guvernare votat de romani si va mari punctul de pensie la 1.000 de lei incepand cu data de 1 Iulie. Nu renuntam la niciuna dintre masurile de guvernare promise, continuand sa imbunatatim viata romanilor si sa aducem cati mai multi dintre ei in clasa de mijloc", a declarat Olguta Vasilescu, ministrul Muncii.


Reprezentantii Fondului Monetar International trag un semnal de alarma si avertizeaza Guvernul din Romania ca tara va fi afectata de reducerile succesive de taxe, de cresterile salariale nesustinute de productivitate si de putinele investitii publice de calitate. Ei recomanda amanarea cresterii punctului de pensie si cred ca deficitul bugetar trebuie sa se mentina sub limita de 3% din PIB.

"Exista mai multe masuri care pot fi luate in considerare (pentru a se reduce deficitul bugetar - n. r.). Cel mai important este sa se creasca eficienta cheltuielilor, sa se foloseasca mai mult investitiile finantate de Uniunea Europeana, sa se accelereze reforma administratiei fiscale in cadrul ANAF. Daca ne uitam la zona colectarii pe TVA, Romania are gap-ul (decalajul - n. r.) cel mai mare. Prin gap inteleg diferenta intre ceea ce Romania ar putea colecta si ceea ce colecteaza in fapt. Acestea sunt cai prin care deficitul ar putea fi redus. O alta masura ar putea fi sa se amane cresterea punctului de pensie care urmeaza a fi introdus pe parcursul acestui an", a explicat Reza Baqir, seful misiunii FMI pentru Romania.


Fondul Monetar International estimeaza un deficit bugetar de 3,7% pentru acest an si de 3,9% pentru 2018:
"Pentru anul acesta, estimam ca, daca nu se iau alte masuri in afara de cele incluse deja in buget, deficitul proiectat va fi de 3,7% din PIB. In timp ce deficitul este proiectat la 3,7% intr-un scenariu in care politicile nu se modifica, vedem unele probleme care se configureaza anul viitor. Dupa estimarile noastre, noi proiectam ca deficitul anului viitor va ajunge la 3,9% din PIB. As vrea sa precizez ca estimarile noastre pentru anul viitor se vor modifica odata ce se vor purta discutiile pe bugetul 2018. Informatiile noastre la acest moment se bazeaza pe ceea ce s-a inclus cu privire la anul 2018 in bugetul anului 2017 si pe efectele unor politici care sunt deja luate in considerare, cum ar fi majorarea punctului de pensie care trebuie sa intre in vigoare in cursul acestui an", a aratat oficialul FMI.


 De la inceputul anului, pensiile au fost indexate cu 5,27%, iar cele sub 2.000 de lei nu mai sunt impozitate cu 16%. De asemenea, pensia minima garantata a crescut la 520 de lei. Astayi, punctul de pensie este de 917 lei si va creste la 1.000 de lei de la 1 iulie. Astfel, toate pensiile vor creste din nou de la aceasta data.


Sursa: romaniatv.net

olguta vasilescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005553 (s)