News Flash:

Ministrul Justitiei va anunta miercuri rezultatele evaluarii sefilor de parchete

27 Martie 2017
832 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader
Tudorel Toader, ministrul Justitiei, a anuntat, luni dimineata, ca miercuri va prezenta rezultatele evaluarii sefilor principalelor parchete: DNA si Parchetul General.
"Am facut evaluarile. Cele 14 zile s-au implinit de aseara. Voi proroga termenul cu doua zile dat fiind ca am fost la Bruxelles. Miercuri, la pranz, voi organiza o conferinta de presa si va voi da toate detaliie", a declarat Tudorel Toader.
Intrebat ce va face daca presedintele Romaniei nu va fi de acord cu eventuale revocari, Toader a spus: "Presedintele (n.r Klaus Iohannis) si-a exprimat in repetate randuri opinia, eu imi voi exprima opinia in scris."
In urma cu doua saptamani, ministrul Justitiei a anuntat ca face o evaluare a activitatii Ministerului Public si a DNA, sugerand totodata si ca sefii celor doua parchete ar putea sa-si dea demisia, dupa ancheta pe OUG 13 si motivarea publicata de Curtea Constitutionala. Ulterior, Tudorel Toader si-a nuantat declaratiile, precizand ca nu le-a sugerat procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar, si procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi, sa demisioneze, ci doar "a evocat o institutie din Codul Muncii".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006063 (s)