News Flash:

Ministrul grec de Finante: Zona euro se va prabusi daca Grecia iese din uniunea monetara

9 Februarie 2015
1223 Vizualizari | 0 Comentarii
Zona euro se va prabusi daca Grecia va fi obligata sa paraseasca uniunea monetara, intrucat mai multe tari membre vor urma statul elen, nemaiputand plati datoriile publice in conditiile actuale, a declarat ministrul grec de finante, Yanis Varoufakis, pentru televiziunea italiana RAI.
"Zona euro este fragila, este precum construirea unui castel din carti de joc. Daca scoti Grecia, celelalte carti se vor prabusi", a afirmat Varoufakis.
Ministrul grec de finante considera ca blocul euro se confrunta cu riscurile fragmentarii si "deconstructiei", daca tarile membre nu constientizeaza faptul ca atat guvernul elen, cat si alte state nu sunt capabile sa plateasca datoria in conditiile actuale.
In acest sens, Varoufakis a cerut respingerea politicilor de austeritate la nivel intregii uniuni monetare si initierea unui nou program de investitii finantat de Banca Europeana pentru Investitii.
"I-as avertiza pe toti cei care iau in considerare scoaterea Greciei din zona euro, pentru ca acest lucru este foarte periculos. Cine va urma dupa noi? Portugalia? Ce se va intampla cand Italia va descoperi ca este este imposibil sa continue regimul de austeritate?", a declarat Varoufakis.
Ministrul grec a apreciat datoria Italiei ca "nesustenabila" si a povestit ca mai multi oficiali italieni s-au aratat solidari cu politica impotriva austeritatii a guvernului elen si ca, mai mult decat atat, acestia se tem de intrarea Italiei in incapacitate de plata.

rai varoufakis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1321 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006451 (s)