News Flash:

Ministrul Energiei, dupa moartea unui ortac: Pana la finalul anului mina Lupeni va fi inchisa definitiv

18 Iulie 2018
735 Vizualizari | 0 Comentarii
mineri1

Ministrul Energiei, Anton Anton, a precizat miercuri ca a renotificat Comisia Europeana si aceasta a avizat programul de inchiderea a minei Lupeni, iar pana la finalul acestui an, activitatea de extractie de carbune va fi oprita, arata un comunicat al ministerului.
„Ministerul Energiei a evaluat starea tehnica a minei Lupeni dar si dificultatile economice de acolo. Ca atare, Ministerul Energiei a renotificat Comisia Europeana si aceasta a avizat programul de inchiderea a minei Lupeni. Astfel, la finalul acestui an va fi oprita definitiv activitatea de extractia de carbune pentru ca, pana in 2024, sa fie realizate lucrarile de ecologizare si inchidere a acestei mine, iar conform legii minelor sunt asigurate toate sumele necesare pentru intregul proces”, anunta ministerul.

Miercuri dimineata, doi mineri au fost prinsi in subteran, la cota 40, dupa ce tavanul unei galerii din mina Lupeni s-a surpat, mai multi salvatori intervenind pentru scoaterea victimelor de sub pamant.

Ca urmare a accidentului de la mina Lupeni inregistrat miercuri dimineata, Ministrul Energiei Anton Anton a decis trimiterea Corpului de Control la Complexul Energetic Hunedoara, exploatarea miniera Lupeni, pentru a verifica imprejurarile in care s-au petrecut evenimentele.


mina lupeni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004956 (s)