News Flash:

Ministrul britanic al Apararii: "Impartasesc ingrijorarea Romaniei privind securitatea pe Marea Neagra"

23 Martie 2015
1076 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul britanic al Apararii, Michael Fallon, a spus, luni, dupa intalnirea cu ministrul Mircea Dusa, ca Marea Britanie va participa cu trupe in cele doua comandamente NATO care vor functiona in Romania, subliniind, totodata, ca impartaseste ingrijorarea privind securitatea pe Marea Neagra.
Ministrul roman al Apararii, Mircea Dusa, a declarat, dupa intalnirea avuta, luni dimineata, cu omologul sau britanic, Michael Fallon, ca a discutat cu acesta despre situatia politico-militara din zona ca urmare a crizei din Ucraina si a anexarii Crimeei de catre Rusia, dar si despre situatia de securitate pe Marea Neagra si despre masurile care trebuie luate de cele doua state pentru a asigura pe Marea Neagra o prezenta permanenta, prin rotatie, a capabilitatilor NATO.
"Un prim subiect abordat se refera la securitatea si la situatia politico-militara din zona noastra ca urmare a crizei din Ucraina si anexarii de catre Rusia a Crimeei, dar si situatia de securitate pe Marea Neagra si masurile pe care trebuie sa le luam impreuna pentru a asigura o prezenta permanenta, prin rotatie, pe Marea Neagra a capabilitatilor NATO. De asemenea, am analizat stadiul cooperarii noastre in NATO intre cele doua ministere, am discutat despre modul in care se indeplinesc masurile de reasigurare pe flancul estic al NATO si al Uniunii Europene, ca urmare a masurilor stabilite la Summitul din Tara Galilor si a masurilor stabilite de ministrii Apararii la sedinta NATO de acum o luna. L-am felicitat pe domnul ministru ca Marea Britanie si-a asumat rolul de natiune-cadru in perioada 2016-2018 privind crearea fortei de reactie rapida si ca Romania va fi prezenta in cadrul acestei capabilitati militare cu capabilitatile care vor rezulta in urma conferintelor de generare a fortei", a declarat Mircea Dusa.
El a mai spus ca in discutiile cu ministrul britanic al Apararii a vorbit si despre cresterea bugetului alocat Apararii la 2%, pentru a asigura inzestrarea si modernizarea Armatei. Mediafax.ro

mircea dusa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1114 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004857 (s)