News Flash:

Ministrul Apararii: In a doua jumatate a anului 2019, va fi achizitionat primul sistem Patriot

20 Noiembrie 2017
1109 Vizualizari | 0 Comentarii
rachete patriot

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a anuntat, luni, ca primul sistem Patriot va fi achizitionat de catre Romania in a doua jumatate a anului 2019, iar in 2020, acesta va deveni operational. Comisia de Aparare din Senat a adoptat, luni, in unanimitate raportul privind legea ce vizeaza achizitia rachetelor Patriot.
„Discutam de acest proiect de lege (achizitia rachetelor Patriot – n.r) in cadrul parteneriatului strategic intre Romania si SUA. Este un efort colectiv care plaseaza Romania intr-un club select al apararii europene si mondiale prin aceasta achizitie a sistemului Patriot. Pentru Armata romana, acesta reprezinta doar un prim pas, anul acesta achizitionam primul sistem din cele sapte”, a precizat Fifor in sedinta Comisiei de Aparare.

De asemenea, el a precizat ca, in perioada urmatoare, Guvernul va veni si cu alte proiecte de lege privind achizitionarea altor echipamente.

„Am primit scrisoarea de acceptare din partea Guvernului SUA pentru achizitionarea a sapte sisteme de tip Patriot, configuratia 3 plus. La aceastea se adauga echipamentele aferente, piese de schimb, echipamente de mentenanta, servicii de instruire, echipamente criptografice cu regim special, precum si pachetul de suport logistic initial. Discutam de acest proiect de lege in cadrul parteneriatului strategic intre Romania si SUA. Sistemul urmeaza a fi operational in 2020 si nu face altceva decat sa deschida programele mari de inzestrare pentru armata Romana”, a spus Fifor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1971 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006042 (s)