News Flash:

Ministerului Sanatatii: "Singurele documente necesare la inscrierea copiilor la gradinita sau scoala sunt adeverinta medicala si avizul epidemiologic

2 Septembrie 2016
1071 Vizualizari | 0 Comentarii
gradinita1
Singurele documente necesare la inscrierea copiilor la gradinita sau scoala sunt adeverinta medicala de la medicul de familie si avizul epidemiologic, anunta Ministerului Sanatatii.
Ministerul Sanatatii atrage atentia ca singurele documente necesare la inscrierea copiilor la gradinita sau scoala sunt adeverinta medicala de la medicul de familie si avizul epidemiologic, iar analize suplimentare pot fi cerute de medicul de familie doar in cazul in care exista simptome de boala infectioasa la copil, potrivit unui comunicat de presa remis vineri agentiei MEDIAFAX.
"Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei au stabilit anul trecut printr-un ordin comun documentele medicale necesare la inscrierea, frecventarea sau terminarea unui ciclu de invatamant in Romania. Aceste documente nu prevad rubrici pentru rezultatele analizelor medicale", se arata in sursa citata.
Astfel, Ministerul Sanatatii precizeaza ca "prezenta nazala si/sau faringiana a stafilococilor sau pneumococilor este frecventa si nu reprezinta in sine un pericol pentru sanatatea copilului. Cu alte cuvinte, nu necesita un tratament antibiotic. Testele/analizele medicale pentru gradinita nu sunt solicitate in mod expres prin niciun document oficial sau act normativ. Ele nu au valoare epidemiologica, adica nu pot fi interpretate asa incat sa dea indicatii asupra unui pericol real la care sunt expusi ceilalti membri ai comunitatii scolare in care intra respectivul copil. Efectuarea acestor teste/analize, interpretate in mod superficial, deschide posibilitatea unui abuz - administrarea de antibiotice fara ca aceasta sa fie cu adevarat necesara. Consecintele sunt nefaste: perturbarea florei microbiene normale a copilului care primeste antibiotic, respectiv selectarea de germeni rezistenti la antibiotice ce pot fi ulterior transmisi mai departe in comunitate".
Ministerul Sanatatii mai spune ca este important sa nu se incurajeze folosirea antibioticelor pentru „eradicarea” unor germeni care exista in organism in mod normal.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006771 (s)