News Flash:

Ministerul Sanatatii va finanta Oncogenul din Timisoara

12 Octombrie 2014
705 Vizualizari | 0 Comentarii
Oncogenul din Timisoara, institutul localizat in apropierea Spitalului Judetean, unde se cauta leacul pentru cancer, se va deschide in primavara anului viitor. O constructie care a costat 12 milioane de euro, unde vor incepe cercetarile de anul viitor. Daca s-au tot alocat bani pentru aparatura si primele salarii se pune intrebarea cum se va finanta in continuare…
Raspunsul l-a dat Dorel Sandesc, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.
“Vom prevedea ca in viitor aceste centre sa poata fi finantate de la Guvern, legea s-a promulgat, legea prevede o solutie pentru centrele acestea, care sunt foarte bine dotate. Trebuia sa gasim o solutie de finantare pana cand ele isi pot permite sa aiba buget propriu prin proiecte de cercetare proprii. Intr-o asemenea situatie sunt mai multe centre din tara, la fel ca Oncogen. Ele vor putea astfel sa primeasca finantare si de la Ministerul Sanatatii. Conform legii, care va intra in curand in vigoare, Ministerul Sanatatii va putea aloca fonduri incepand cu anul viitor”, a explicat Dorel Sandesc, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.
Obiectivul proiectului Oncogen il reprezinta inlocuirea metodelor clasice de tratament antitumoral si imbunatatirea sperantei de viata a bolnavilor de cancer din Regiunea Vest si nu numai. In centru vor lucra 35 de specialisti, care vor realiza studii celulare, de biologie moleculara si terapii celulare pentru bolnavii de cancer, leucemie si alte boli hematologice, scrie tion.ro.
Practic este un centru de cercetare unde se va incerca gasirea leacului pentru cancer, ori alte leacuri care sa le faca viata mai usoara celor care se confrunta cu aceasta boala. Intre timp se cauta si oameni care sa lucreze in acest centru. Sunt medici si cercetatori angajati actualmente la compartimentul Spitalului Judetean de imunologie, de cercetare, dar pe langa acestia vor trebui adusi specialisti la centrul de terapie.

ministerul sanatatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1323 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031582 (s)