News Flash:

Ministerul Sanatatii a pus in dezbatere publica un proiect de HG referitor la vaccinari

23 Septembrie 2016
1011 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin
 Toti furnizorii de servicii medicale care se ocupa cu vaccinarea, indiferent daca sunt din sistemul public sau privat si indiferent de casa de asigurari de sanatate cu care au incheiat contract, sunt obligati sa se inregistreze ca furnizori de servicii medicale de vaccinare in Registrul Electronic National de Vaccinari (RENV), prevede un proiect de hotarare de guvern pus in dezbatere publica de Ministerul Sanatatii. 
"RENV constituie unicul instrument de inregistrare a furnizorilor de servicii de vaccinare. Exceptia este constituita de situatiile epidemiologice speciale, cand Ministerul Sanatatii poate decide alt sistem de raportare si inregistrare", se precizeaza in proiect. 
Potrivit sursei citate, cei care ofera servicii de vaccinare au obligatia de a introduce datele solicitate in RENV, in termen de maxim 7 zile de la data administrarii, dar nu mai tarziu de ultima zi calendaristica a lunii, pentru toate persoanele vaccinate. 
"La prima inregistrare in RENV a unui copil, se vor introduce si vaccinarile efectuate anterior, indiferent daca acest copil a fost vaccinat de utilizatorul respectiv sau de catre un alt medic vaccinator, in baza adeverintei de vaccinare. Toti furnizorii de servicii medicale din Romania, cu exceptia medicilor din maternitati, au obligativitatea de a elibera dovada de vaccinare cuprinzand datele aferente fiecarei vaccinari efectuate", mai prevede proiectul. 
RENV se afla in proprietatea si in administrarea Institutului National de Sanatate Publica, prin Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile. 
Nerespectarea de catre furnizorii de servicii medicale care presteaza servicii de vaccinare a obligatiilor prevazute constituie contraventii si se sanctioneaza cu avertisment la prima constatare, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei la a doua constatare, cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei la a treia si urmatoarele constatari. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005081 (s)