News Flash:

Ministerul Justitiei asteapta de la instanta suprema, CSM si Ministerul Public o situatie privind dificultatile in aplicarea codurilor penale si civile

26 Aprilie 2017
887 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader
Ministerul Justitiei asteapta de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Consiliul Superior al Magistraturii si Ministerul Public o situatie privind dificultatile in aplicarea codurilor penale si civile, inainte de a discuta si a decide modificarile legislative care trebuie facute. Magistratii trebuie sa trimita aceasta situatie si propunerile de modificare a legislatiei pana in 26 mai, urmand ca Ministerul Justitiei sa organizeze doua intalniri de lucru pentru a discuta cu acestia si cu societatea civila problemele in aplicarea codurilor.
In conditiile in care au fost semnalate mai multe dificultati in aplicarea noilor coduri, in special a Codului penal si a Codului de procedura penala, Ministerul Justitiei vrea sa faca o evaluare a impactului acestor legi.
"In realizarea evaluarii vor fi implicate, pe langa comisiile de elaborare a noilor coduri si a legilor de punere in aplicare a acestora, institutiile din cadrul autoritatii judecatoresti si asociatiile magistratilor, dar si celelalte profesii juridice cu atributii in infaptuirea actului de justitie ori conexe actului de justitie, institutii de invatamant superior si Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane, precum si  reprezentanti ai societatii civile”, a anuntat, miercuri, Ministerul Justitiei.
Dupa evaluarea impactului codurilor penale si civile, Ministerul Justitiei vrea sa organizeze doua intalniri de lucru, la sediul sau, pentru a discuta modificarile legislative necesare pentru a asigura stabilitate si predictibilitate cadrului legislativ.

ministerul justitiei ministerul public
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 32 queries | Mysql time :0.013991 (s)