News Flash:

Minerii din Valea Jiului au pichetat sediul Complexului Energetic Hunedoara din Petrosani

4 Ianuarie 2017
1128 Vizualizari | 0 Comentarii
mineri2
Peste o suta de angajati si lideri sindicali ai minerilor din Valea Jiului au pichetat marti dimineata sediul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) din Petrosani, pentru a atrage atentia asupra situatiei financiare grave cu care se confrunta compania. 
Potrivit secretarului general al Sindicatului "Muntele", Ioan Ciubotaru, oamenii sunt nemultumiti de faptul ca in luna ianuarie personalul din sectoarele auxiliare si TESA va lucra doar patru zile pe saptamana, conform unei decizii luate de conducerea CEH, care a stabilit ca in zilele de luni acesti angajati vor fi liberi si platiti cu 75% din salariul de incadrare. 
"Oamenii sunt ingrijorati de reducerea programului de lucru si sunt nemultumiti de situatia in care a ajuns complexul. Nu exista nicio garantie ca se va putea lucra in perioada urmatoare. Sectoarele de pregatire si de intretinere stau acasa in zilele de luni, desi este nevoie de oameni la munca", a declarat, pentru AGERPRES, Ciubotaru. 
La Mina Lonea, activitatea este intrerupta de mai multe zile, din cauza lipsei de materiale pentru lucrul in subteran, iar angajatii au fost redistribuiti spre alte activitati. 
"Din punctul meu de vedere, soarta CEH este pecetluita. Suntem in pragul falimentului. Nu mai avem cu ce lucra. (...) Vrem sa tragem un semnal de alarma noilor guvernanti. Trebuie sa ne intinda o mana de ajutor", a spus liderul Sindicatului Muntele de la Mina Lonea, Vasile Paduraru. 
La Mina Vulcan, lucrau marti doar brigazile de productie si o parte din sectoarele de transport si comenzi. Personalul tehnic si cel auxiliar a respectat decizia de intrerupere partiala a activitatii (ITA) si nu a venit la serviciu. 
"Speram sa nu avem probleme in subteran din cauza lipsei de materiale. Iesirea din criza se va putea face doar prin interventia viitorului guvern. Altfel, nu exista alta cale", a apreciat liderul sindical de la Mina Vulcan, Ioan Ciubotaru. 
Directorul general adjunct al CEH, Petre Nica, a apreciat, pe o retea de socializare, ca masura de intrerupere temporara a activitatii in zilele de luni pentru personalul auxiliar va genera o economie lunara de 1,6 milioane lei la fondul de salarii. Din acesti bani ar urma sa fie cumparate materiale de stricta necesitate pentru activitatea de productie din subteran. 
Conducerea CEH a solicitat intrarea societatii in insolventa, procesul fiind suspendat in asteptarea unei decizii a Curtii de Apel Alba Iulia la actiunea formulata de Sindicatul 'Noroc bun' de la Livezeni. 
In cadrul CEH lucreaza circa 5.300 de persoane, la minele Lonea, Lupeni, Livezeni si Vulcan, precum si la termocentralele Mintia si Paroseni. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005699 (s)