News Flash:

Minerii de la Lonea si Preparatia Coroiesti au iesit din greva foamei

11 Ianuarie 2017
1033 Vizualizari | 0 Comentarii
mineri in greva
Liderii sindicali ai minerilor de la Lonea si Preparatia Coroiesti, din Valea Jiului, Vasile Paduraru si Dorin Vezure, au iesit marti dimineata din greva foamei, dupa sapte zile in care au protestat pentru ca administratia Complexului Energetic Hunedoara (CEH) sa renunte la masura prin care programul de lucru al personalului indirect productiv s-a redus la patru zile pe saptamana. 
In paralel, ei au solicitat demiterea conducerii executive a companiei, pe care au acuzat-o de lipsa dialogului cu partenerul social. 
"Cei doi colegi ai nostri au intrerupt greva foamei. Starea lor de sanatate era foarte precara, mai ales ca in perioada protestului au refuzat ingrijirile medicale. Din punctul meu de vedere, modul in care acest protest a fost tratat de catre conducerea CEH lasa mult de dorit", a declarat, pentru AGERPRES, presedintele executiv al Sindicatului "Muntele", Darius Campean. 
In ceea ce priveste protestele minerilor de la Lupeni, liderul sindical a mentionat ca acestia au intrat marti in subteran si lucreaza, deoarece din cauza gerului de afara exista o cerere mare de carbune pentru functionarea termocentralei de la Mintia, unde este posibil sa fie pornit al doilea grup de producere a energiei electrice. 
Conducerea Sindicatului "Muntele" a reusit sa incheie luni noaptea doua protocoale cu presedintele Consiliului de Administratie (CA) al CEH, Bogdan Stanescu, in care se mentioneaza ca revendicarile minerilor din Valea Jiului vor fi discutate punctual in cadrul unei sedinte la care va lua parte si presedintele organizatiei sindicale. Membrii CA al CEH se vor intruni marti sau miercuri, in functie de indeplinirea cvorumul necesar pentru ca sedinta sa fie legala. 
Revendicarile minerilor se refera la anularea deciziei prin care saptamana de lucru a fost redusa la patru zile pentru personalul indirect productiv, respectarea contractului colectiv de munca, demiterea conducerii executive a CEH, aprovizionarea cu materialele necesare pentru angajatii care lucreaza in subteran. Minerii mai cer ca persoanele care indeplinesc conditiile de pensie sa nu mai poata detine functii de conducere in cadrul CEH. 
Un al doilea protocol incheiat intre Sindicatul "Muntele" si presedintele CA al CEH se refera la recuperarea productiei de huila ce nu a putut fi realizata in cele trei zile de proteste spontane ale minerilor de la Lupeni. Acestia vor veni la munca in zilele de 14, 21 si 28 ianuarie pentru a-si indeplini normele de lucru. 
Minerii de la Lupeni au protestat, incepand cu 3 ianuarie, solicitand ca administratia CEH sa renunte la masura prin care saptamana de lucru s-a redus la patru zile pentru personalul auxiliar si TESA, respectarea prevederilor din contractul colectiv de munca, asigurarea de materiale pentru lucrul in subteran si demiterea conducerii executive a companiei. 
Pe de alta parte, conducerea CEH aprecia ca in urma protestelor, miercuri si joi la Mina Lupeni s-a pierdut o productie de 2.000 de tone de huila. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005963 (s)