News Flash:

Militar american ranit grav in Gara Curtici. Ancheta a Parchetului Militar in acest caz

29 Iunie 2017
728 Vizualizari | 0 Comentarii
curtici
Procurorii Parchetului Militar Timisoara au deschis un dosar de cercetare in cazul militarului american ranit, marti, in Gara Curtici, din Arad, dupa ce s-a urcat pe un vagon si s-a curentat. Barbatul are arsuri pe aproape jumatate din corp si este intubat, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Prim-procurorul Parchetului Militar Timisoara, Radu Ilina a declarat, marti seara, corespondentului MEDIAFAX, ca se fac cercetari pentru a se stabili motivul si conditiile in care militarul s-a dus pana la ultimul vagon al trenului si s-a urcat pe el.
„Nu se cunosc imprejurarile exacte ale electrocutarii sale, sunt intreprinse insa cercetari foarte atente pentru a se stabili motivul si conditiile in care militarul american s-a deplasat pana la nivelul ultimului vagon al trenului. A fost depistat de catre un militar roman aflat in serviciul de paza si supraveghere a acestui convoi si intr-un timp foarte scurt i s-au acordat toate ingrijirile necesare”, a declarat Ilina.
Sursa citata a aratat ca starea militarului american este stabila, dar intubat, la Sectia Terapie Intensiva a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad cu diagnostic „electrocutie si arsura prin flama electrica” pe aproape jumatate din suprafata corpului. Totodata, in urma caderii de la inaltime, barbatul a suferit si o lovitura puternica la cap.
Militarul american are 31 de ani si a fost ranit, marti, in Gara Curtici, unde se alfa punctul de trecere a frontierei feroviare Curtici de la granita Romaniei cu Ungaria. Acesta insotea un convoi cu tehnica militara care venea in Romania pentru a merge la baza Cincu unde va avea loc un amplu exercitiu militar in cursul lunii iulie. Convoiul transporta blindate ale armantei americane.
Surse ale anchetei au precizat, pentru MEDIAFAX, ca dupa ce a predat paza convoiului militar, militarul a iesit din vagonul trenului, unde se afla cu alti cinci colegi, si a mers la ultimul vagon, unde se afla un blindat. Nu se cunoaste inca motivul pentru care militarul s-a urcat pe acea platforma, intrand sub arcul electric al retelei garii, moment in care s-a produs flama care l-a curentat si l-a aruncat pe pietrele de la traverse.
Un militar roman care patrula prin zona a sesizat caderea militarului american si a alertat autoritatile.
Sursele citate au mai aratat ca Incidentul a avut loc dupa efectuarea verificarilor de frontiera si dupa ce paza convoiului a fost predata catre Politia Militara Romana.
Anchetatorii au ridicat de la fata locului tricoul militarului american si alte probe care sa-i ajtute la elucidarea cazului.
Totodata, pe Aeroportul International Arad a fost asteptat, marti seara, un avion militar care sa-l preia pe militarul american pentru a-l transporta la un spital militar din Germania, zborul a fost, insa anulat.
Autoritatile urmeaza sa stabileasca daca zborul va fi reprogramat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006096 (s)