News Flash:

Milioane de euro ingropate in piatra cubica la Timisoara

23 Septembrie 2015
1103 Vizualizari | 0 Comentarii
piatra cubica
Autoritatile locale pregatesc in sfarsit modernizarea vechilor strazi din Timisoara pavate cu piatra cubica. Pe lista primariei sunt peste zece strazi, iar lucrarile sunt estimate la 3,3 milioane de euro. Piatra care va fi scoasa de pe aceste strazi va fi amplasata in Piata Unirii, aflata inca in reabilitare. Reprezentantii municipalitatii sustin ca o mare cantitate din piatra care era in Unirii nu mai corespunde si nu poate fi refolosita acolo.
Consilierii locali urmeaza sa aprobe, marti, studiul de fezabilitate pentru modernizarea strazilor pavate cu piatra cubica.
Pe lista prezentata de Primaria Timisoara se regasesc peste zece strazi: Arges (delimitata de strazile Mitropolit Varlaam si Cluj), Dr. Ioan Muresan (tronsonul cuprins intre Salcamilor si Drubeta), Ludwig van Beethoven (intre C.D. Loga si Mihai Eminescu), Mitropolit Varlaam (intre Aurel Candea si 1 Decembrie), Putna (delimitata de Ion Vidu si Mitropolit Varlaam), Remus (delimitata de Brasov si Romulus), Sfanta Rozalia (intre Remus si Mihai Viteazu), Sorin Titel (delimitata de Victor Babes si Protopop Gh. Dragomir), Toplita (delimitata de Calea Circumvalatiunii si str. Fagaras), Virgil Madgearu (intre Mihai Viteazu si Filaret Barbu), Bela Bartok (intre Victor Babes si Arges), Filaret Barbu (delimitata de str. Sfanta Rozalia si Brasov), Arcidava (in jurul Parcului Arcidava, pana la strazile Mures si Ulpia Traiana) si Romulus (intre Gh. Doja si Sfanta Rozalia), scrie tion.ro.
Autoritatile locale au constatat ca aceste strazi prezinta o multime de probleme, fiind denivelate si pline de gropi.
„Starea tehnica a acestor strazi este necorespunzatoare desfasurarii circulatiei auto in conditii optime de siguranta si confort, prezentand urmatoarele defectiuni: denivelari pronuntate ale suprafetei de rulare, rotunjirea pavelelor prin uzura, pavele infundate si/ sau sparte, suprafete slefuite care devin foarte lunecoase cand cad precipitatii, stabilitate redusa a elementelor pavajului, decolmatarea rosturilor, defectiune ce favorizeaza infiltrarea apei printre pavele. Totodata, multe din bordurile de incadrare a carosabilului lipsesc sau sunt deteriorate, iar gurile de scurgere si caminele de vizitare se afla sub cota carosabilului”, explica reprezentantii municipalitatii.
De asemenea, intr-o stare foarte proasta sunt si multe trotuare de pe aceste strazi si nu exista piste pentru biciclisti.
Autoritatile spun ca, pe langa faptul ca aceste strazi trebuie puse la punct, de altfel o promisiune mai veche a oficialilor primariei, mai este nevoie de piatra si in Piata Unirii.
Reprezentantii municipalitatii au anuntat ca pentru pavarea acestei piete, care a intrat in reabilitare pe bani europeni, va fi folosita vechea piatra, dar ulterior au constatat ca unele pietre nu mai pot fi utilizate.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005059 (s)