News Flash:

Mii de timisoreni au participat la parada de 1 Decembrie

2 Decembrie 2016
1018 Vizualizari | 0 Comentarii
parada militara 1 dec 1
Cateva mii de timisoreni de toate varstele - purtand insigne si mici drapele tricolore - au participat, joi, la parada de 1 Decembrie, organizata pe platoul din fata Prefecturii Timis. 
''Le doresc tuturor romanilor ca in aceasta zi sa se bucure, dar sa nu-i uitam pe cei care au murit pe front pentru realizarea unitatii noastre nationale. Mai doresc ca Dumnezeu sa tina un cer senin deasupra tarii noastre si sa randuiasca sa fie pe masa fiecarui roman, acum si in fiecare zi, o bucata de paine. Dumnezeu sa binecuvanteze tara noastra si sa o fereasca de tot ceea ce este rau, sa stinga flacarile care sunt aprinse la granita de Rasarit a tarii noastre, pentru ca romanii sa-si poata creste in pace pruncii si sa se poata ingriji si de cei care au pletele albe'', a declarat presei mitropolitul Ioan al Banatului, dupa ceremonial. 
Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe banatene a precizat, pentru AGERPRES, ca si-ar dori ca toti romanii sa constientizeze ca la 1 Decembrie 1918 ''este prima data, dupa multe secole, cand romanii au venit cu totii acasa si fiecare dintre ei si-a putut pune capul pe pieptul dulcii patrii, Romania''. 
Comandantul Brigazii 18 Infanterie Banat, col. Cristian Dinulica, a punctat intr-o declaratie de presa ca 2016 este anul in care Armata Romana aniverseaza 100 de ani de la intrarea in Primul Razboi Mondial si a remarcat cu satisfactie faptul ca la ceremonialul de joi au participat foarte multi timisoreni. 
''Ma bucur ca si aici, in Timisoara, am reusit sa organizam un ceremonial militar deosebit, iar numarul mare al cetatenilor care au participat la eveniment ne umple inima de bucurie si de satisfactie. La doresc tuturor romanilor sa aiba o Zi Nationala linistita si pace in suflete, iar anul care se apropie cu pasi repezi sa le aduca numai prosperitate si bucurii'', a afirmat col. Cristian Dinulica. 
Primarul Nicolae Robu, presedintele Consiliului Judetean Timis, Sorin Grindeanu, si prefectul Mircea Bacala le-au urat romanilor sa treaca peste diferentele care-i despart si sa fie uniti in scopuri comune. 
Manifestarile continua de la ora 17,00 in Piata Victoriei, unde corpul fostei fanfare militare, devenita Timisoara Big Band, va sustine un concert de promenada, urmat de deschiderea iluminatului public festiv si de inaugurarea Targului de Craciun. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1324 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005543 (s)