News Flash:

Mii de taxiuri, camioane si autobuze BLOCHEAZA traficul in Capitala

17 Decembrie 2015
1060 Vizualizari | 0 Comentarii
protest masini
Mii de taxiuri, camioane si autobuze blocheaza traficul in Capitala, pentru a cere reducerea tarifului RCA si eliminarea supraaccizei din preturile carburantilor incepand din ianuarie 2016. Transportatorii au inceput sa se adune in Piata Victoriei si pe Soseaua Kiseleff inca de la ora 08.00, iar pana la ora 10.00, cand a inceput protestul, manifestantii si-au parcat masinile in zona cuprinsa intre sediul Guvernului si Arcul de Triumf, blocand traficul.
UPDATE 11:25 - O delegatie a transportatorilor, la discutii cu vicepremierul si cu ministrul Transporturilor
O delegatie a transportatorilor care protesteaza in Piata Victoriei si pe Soseaua Kiseleff a intrat in Palatul Victoria, fiind invitata la discutii cu vicepremierul Vasile Dancu si cu ministrul Transporturilor, Dan Costescu, carora le va prezenta cererile manifestantilor de reducere a tarifului RCA.
Protestatarii au bannere pe care scrie "Prima RCA, plata mafia", "Misu face pisu", "Service-uri in faliment, ASF incompetent", "Misu Negritoiu, criminalul care a distrus asigurarile din Romania", "Negritoiu, nu uita, DNA-ul te va lua" si scandeaza "Demisia, demisia, Negritoiu, demisia", "Ce cauta premierul la Bruxelles", "Domnule premier, treziti-va".
Vicepresedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), Mihai Viorel Ghisa, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca transportatorii platesc sume exorbitante si nu primesc nimic in schimb.
"O sa ajungem sa ne facem RCA in alta tara, sa ne inmatriculam in alta tara. Nu se poate sa se mareasca RCA-ul cu 400 la suta, si de anul viitor iar se va scumpi. Unde ajungem? Dam 20 la suta la RCA, 24 la suta TVA. Din ce mai reparam masini, ce bani mai ducem acasa? Vrem desfiintarea ASF, deoarece nu consideram ca isi face treaba. Ei sunt plaiti de asiguratori, cum pot ei sa isi ia la rost sefii? Ne-au tot cerut bani pentru drumuri, la rovinieta bani de drumuri, supraacciza pentri drumuri. Unde sunt aceste drumuri? Platim sume exorbitante si nu avem nimic, nu avem autostrazi, au facut ungurii mai mult ca noi. Este inadmisibil", a spus Mihai Ghisa.
Dupa o jumatate de ora de la inceperea protestului, o delegatie a transportatorilor, formata din 10 oameni, a fost invitata la discutii in sediul Guvernului, cu vicepremierul Vasile Dancu si cu ministrul Transporturilor, Dan Costescu.
Delegatia transportatorilor a intrat in sediul Guvernului in jurul orei 11.00, iar cei care au ramas in strada au mers la masini sa claxoneze, ca sa fie auziti in Guvern de colegii lor. "Claxonati pana premierul va anul supraacciza la carburanti", le-au spus organizatorii celor care au venit la protest.
Circulatia este inchisa, de la ora 05.00 si pana la ora 17.00, pe Soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei, respectiv de la Arcul de Triumf pana la Piata Presei Libere, in zona centrala-Mediana, traficul fiind deschis pe ambele sensuri ale strazii Arh. Ion Mincu si pe str. Paris. In cazul in care va fi necesar, se va restrictiona traficul si pe breteaua care leaga Bd. Iancu de Hunedoara de Piata Victoriei. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006048 (s)