News Flash:

Mii de oameni mor zilnic in accidente de munca sau din cauza bolilor profesionale

28 Aprilie 2015
572 Vizualizari | 0 Comentarii
Aproximativ 6.400 de oameni mor zilnic, in lume, in accidente de munca, Organizatia Internationala a Muncii estimand ca, anual, peste 313 milioane de lucratori raman cu incapacitate temporara de munca, informeaza Inspectia Muncii de Ziua Internationala a Securitatii si Sanatatii in Munca.
Organizatia Internationala a Muncii (OIM) sarbatoreste, in 28 aprilie, Ziua Internationala a Securitatii si Sanatatii in Munca pentru a promova prevenirea accidentelor si a bolilor profesionale la nivel mondial.
Aceasta zi, marcata la nivel global, este si o zi in care miscarea sindicala din lume comemoreaza Ziua internationala a lucratorilor decedati si raniti.
"Statisticile arata ca, in fiecare an, se produc peste 2,3 milioane de decese, din cauza accidentelor de munca si vatamarilor profesionale, cifra comparabila cu numarul de victime dintr-un razboi de avengura intre natiuni", precizeaza Inspectia Muncii.
Practic, peste 300.000 decese se inregistreaza in timpul accidentelor de munca si aproximativ doua milioane de decese apar ca urmare a imbolnavirilor in munca.
Specialistii spun ca, astfel, apare o noua provocare pentru factorii de decizie, acestia trebuind sa se focalizeze pe prevenirea aparitiei bolilor profesionale si nu numai pe prevenirea vatamarilor ca urmare a accidentelor de munca.
OIM estimeaza ca, anual, peste 313 milioane de lucratori sufera accidente urmate de incapacitate temporara de munca si se produc aproximativ 160 milioane de cazuri de imbolnaviri profesionale.
Pe baza acestor estimari, se apreciaza ca in fiecare zi se produc aproximativ 6.400 decese ca urmare a accidentelor de munca si a bolilor profesionale si ca, zilnic, aproximativ 860.000 lucratori sunt vatamati la locul de munca.
"In aceasta zi, odata cu comemorarea victimelor accidentelor de munca si bolilor profesionale, dorim sa atragem atentia lucratorilor si angajatorilor ca trebuie sa-si schimbe mentalitatea in ceea ce priveste sanatatea si securitatea lor in munca. Cu precadere lucratorii trebuie sa adopte o atitudine si un comportament preventiv, sa solicite angajatorilor protectie colectiva si, dupa caz individuala, sa se implice in realizarea masurilor de prevenire si protectie si sa-si insuseasca, prin instruire, cele mai bune practici astfel incat sa ajunga sanatosi acasa dupa o zi de munca. La randul lor, angajatorii trebuie sa fie constienti de obligatiile pe care le au potrivit cerintelor legale, de protectie a vietii, sanatatii si integritatii lucratorilor", se arata in comunicatul transmis agentiei MEDIAFAX.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0994 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017813 (s)