News Flash:

Mii de crestini ortodocsi au venit la slujba de inviere

21 Aprilie 2014
692 Vizualizari | 0 Comentarii
Mii de creştini ortodocşi din Timişoara au luat în noaptea Învierii Lumina Sfântă de la Ierusalim, care le-a fost împărţită de preoţi.

Toate bisericile au fost pline de oameni care au aşteptat miezul nopţii pentru a auzi 'Hristos a Înviat!' şi a răspunde cu creştinescul 'Adevărat a Înviat!', după care au înconjurat sfintele lăcaşuri şi au participat la slujba de Înviere.

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timişoara de la Patriarhia Română, cu un avion de mici dimensiuni, aproape de miezul nopţii, fiind preluată de Arhiepiscopul Timişoarei, PS Paisie Lugojanul, care le-a dăruit-o apoi tuturor preoţilor parohi şi primarilor, pentru a fi dusă credincioşilor din satele bănăţene.

Un mesaj de iertare şi iubire creştină a venit din partea protopopului de Timişoara, preot dr. Ioan Bude, care le-a spus credincioşilor să se gândească la persoana care consideră că le-a făcut cel mai mare rău în viaţă.

'Şi acum vă cer să iertaţi acea persoană! Acest lucru vi-l voi cere de acum înainte, în fiecare noapte de Înviere', a spus preotul.

În multe locuri, credincioşii ortodocşi s-au intersectat cu cei greco-catolici sau romano-catolici în timpul procesiunilor de ocolire a bisericilor.

Muzeul Satului Bănăţean a fost plin de viaţă în noaptea de sâmbătă spre duminică, sute de credincioşi participând la slujba de Înviere ţinută o dată pe an în bisericuţa de lemn multiseculară de aici, iar mănăstirile au devenit neîncăpătoare pentru pelerinii care au dorit să fie alături de călugări şi de maici în această noapte. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017748 (s)