News Flash:

Mihail Gorbaciov cere dezghetarea relatiilor dintre Rusia si Occident

10 Decembrie 2014
1180 Vizualizari | 0 Comentarii
gorbaciov
Ultimul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, a facut apel, miercuri, la "dezghetarea" relatiilor dintre Rusia si occidentali, aflate la cel mai scazut nivel de la inceputul crizei ucrainene.
Intr-un editorial publicat in cotidianul rus Rosiiskaia Gazeta, fostul presedinte in varsta de 83 de ani, deplange faptul ca criza ucraineana a condus la sanctiuni economice impotriva Rusiei dar si la o pauza in mai multe domenii vitale de cooperare cum ar fi lupta impotriva terorismului, schimbarea climatica sau gestionarea epidemiilor.
"Trebuie sa dezghetam de urgenta relatiile noastre", a scris Gorbaciov, artizanul politicii de deschidere a URSS in anii '80.
"Le cer liderilor din Rusia si Statele Unite sa reflecteze la un summit cu programe de discutie extinse, fara conditii preliminare", afirma Gorbaciov, adaugand ca "acelasi tip de summit trebuie organizat intre Rusia si Uniunea Europeana".
Fostul lider subliniaza "responsabilitatea deosebita" a Rusiei si Statelor Unite. "Cand se indeparteaza, lumea se confrunta cu consecinte grele", a precizat el.
"Nu trebuie sa ne fie teama ca o parte pierde sau ca cealalta revendica victoria propagandei sale", explica el.
In ceea ce priveste Ucraina, el apreciaza ca armata ucraineana si separatistii "incalca armistitiul deopotriva, se fac vinovati de folosirea unor tipuri de arme deosebit de periculoase si ca trateaza cu dispret drepturile omului".
Fostul lider, care l-a criticat pe presedintele Vladimir Putin in trecut, a sustinut anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de catre Rusia, in februarie, apreciind ca este vorba despre corectarea unei erori ce dateaza din epoca sovietica. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 32 queries | Mysql time :0.009180 (s)