News Flash:

Mihai Morar si Daniel Buzdugan, amendati cu cate 5000 de lei

7 Iunie 2016
1227 Vizualizari | 0 Comentarii
buzdu si morar
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a hotarat, astazi, ca declaratiile moderatorilor Mihai Morar si Daniel Buzdugan din matinalul de pe 26 mai de la Radio ZU constituie fapta de discriminare si ca cei doi au creat o atmosfera ostila, degradanta, umilitoare la adresa persoanelor de culoare, scrie News.ro. CNCD i-a amendat pe realizatori cu cate 5.000 de lei fiecare. 
Colegiul director al CNCD a stabilit o amenda contraventionala de 5.000 de lei pentru Mihai Morar si pentru Daniel Buzdugan. Cei doi sunt obligati sa citeasca rezumatul hotararii CNCD in emisiunea radio pe care o modereaza. Votul membrilor Consiliului a fost unanim.
”Colegiul director al CNCD recomanda tuturor jurnalistilor sa promoveze principiul egalitatii si nediscriminarii si a respectului demnitatii umane”, se arata in comunicat.
Hotararea motivata va fi comunicata partilor, in termen legal, si este supusa caii de atac la instanta de contencios administrativ.
Editia din 26 mai a emisiunii ”Morning Zu”, realizata de Daniel Buzdugan si Mihai Morar, difuzata la Radio ZU, a intrat in vizorul Consiliului National al Audiovizualului (CNA), dupa ce au fost trimise peste 30 de reclamatii, si in atentia Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), care s-a autosesizat in legatura cu afirmatii facute de cei doi prezentatori la adresa congolezilor.
Ei au difuzat ”imnul” Republicii Democrate Congo, ”In the Jungle”. ”Hai, toate maimutele laba la blana! Cum la noi mana la piept, la ei...”, au spus realizatorii. Cei doi prezentatori au facut aceste afirmatii dupa meciul de fotbal dintre Romania si Congo, disputat pe 25 mai, care s-a incheiat la egalitate, cu scorul de 1 - 1.  

l cncd
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1317 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005217 (s)