News Flash:

Mihai Fifor: Am facut astazi plata pentru primul sistem de rachete Patriot

14 Decembrie 2017
833 Vizualizari | 0 Comentarii
mihai fifor

Romania a facut joi plata pentru primul sistem de rachete Patriot, a declarat joi ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, potrivit news.ro.
Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, si ambasadorului SUA in Romania, Hans Klemm, au semnat, la finalul lunii noiembrie, la sediul Ministerului Apararii Nationale (MApN) Scrisoarea de Oferta si pentru achizitia sistemelor de rachete sol-aer cu bataie mare (HSAM) – Patriot. Rachetele vor intra in dotarea Fortelor Terestre si Fortelor Aeriene ale Armatei Romaniei in a doua parte a anului 2019, primul sistem urmand sa fie operational la jumatatea anului 2020.

„Astazi am facut plata pentru primul sistem Patriot”, a spus Fifor joi, la dezbaterile din comisiile reunite buget-finante referitoare la bugetul ministerului pentru acest an.

Armata Romana nu a plecat pur si simplu la cumparaturi si intentioneaza sa aduca cat mai multi bani la nivelul industriei de aparare, a precizat Fifor.

„Armata Romana nu a plecat la cumparaturi. Nu intentionam sa facem shopping cu banii de la buget. Incercam sa ducem in industria de aparare sume cat mai mari. Incercam sa relansam industria de aparare romaneasca. Cu acesti bani, vrem sa facem un transfer de tehnologie printr-o cooperare industriale cu firmele mari, recunoscute, din domeniul apararii”, a afirmat Fifor.

Fifor a dat ca exemplu contractul prin care Armata va cumpara 227 de transportoare blindate Piranha V, dintre care aproape 200 ar urma sa fie integrate la Uzina Mecanica Bucuresti.

Bugetul MApN pentru 2018 a fost aprobat joi in cadrul comisiilor reunite de buget-finante, cu sase amendamente respinse. Ministerul va avea un buget anul viitor de 18,16 miliarde lei (majorare cu 11,3% fata de 2017), prin care s-a asigurat alocarea a 2% din Produsul Intern Brut (PIB), asigurandu-se astfel respectarea angajamentului asumat de Romania in relatia cu NATO.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006400 (s)