News Flash:

Mihaela Buzarnescu s-a calificat in finala turneului de la Hobart

12 Ianuarie 2018
1007 Vizualizari | 0 Comentarii
buzarnescu

Jucatoarea romana de tenis Mihaela Buzarnescu (57 WTA) s-a calificat, vineri, in finala turneului australian de la Hobart, dotat cu premii in valoare totala de 226.750 de dolari.
Buzarnescu a invins-o in ultimul act, scor 6-2, 6-2, pe ucraineanca Lesia Tsurenko, ocupanta locului 43 in ierahia mondiala.

In finala competitiei, Mihaela Buzarnescu o va infrunta pe belgianca Elise Mertens (36 WTA), care a dispus in cealalta semifinala de Heather Watson (Marea Britanie, 74 WTA), scor 4-6, 6-1, 6-2.

Pentru accederea in ultimul act, romanca va incasa un cec in valoare de 21.400 de dolari si 180 de puncte WTA.
Mihaela Buzarnescu (57 WTA) a castigat opt seturi consecutiv la turneul WTA de categorie International de la Hobart si, astfel, si-a asigurat prezenta in prima finala in circuitul profesionist din cariera.

"Este un sentiment incredibil, sa fiu sincera. Le multumesc din suflet tuturor celor au venit sa urmareasca partida, in ciuda vremii", a declarat "Super Miki" la cateva secunde dupa terminarea meciului din semifinale, unul in care a avut nevoie doar de o ora si 23 de minute pentru a o invinge pe Lesia Tsurenko (Ucraina, 43 WTA), cu dublu 6-2.

In ultimele sase luni, Mihaela Buzarnescu a spart bariera Top 100, a reusit in premiera sa se califice pe tabloul principal al unui turneu de Mare Slem, iar acum, la Hobart, va juca prima finala WTA a carierei - totul la 29 de ani. Romanca recunoaste ca, in urma cu un an, nici macar nu visa ca va juca un meci cu trofeul pe masa in circuitul principal. "Nu, nici pe departe. Noptile mai visam... Chiar anul trecut, cand am mers la Australian Open sa joc calificari, cu clasamentul meu protejat... visam noaptea ca ma calific pe tabloul principal si apoi ca o sa castig primul tur - dar, evident, nu am reusit. Deci, cred ca atunci cand visezi noaptea ceva, nu se intampla", le-a povestit Mihaela spectatorilor, chiar pe teren.

La conferinta de presa, Miki a adaugat: "Nu mai sunt tanara. Am 29 de ani. Cine s-ar fi asteptat la asa ceva la 29 de ani? Am incercat sa joc, sa joc si sa joc. Atat". Romanca a profitat si de cele 39 de erori nefortate facute de Tsurenko pentru a se califica in finala. Buzarnescu a trimis 14 lovituri castigatoare si a gresit de 31 de ori.

"Familia este prima care m-a sustinut, prietenii si oamenii cei mai apropiati m-au sustinut mereu. Mama si tata au crezut mereu ca, odata si odata, o sa reusesc si eu, garantat. Dar eu nu prea credeam, nu eram sigura ca pot, mai ales dupa accidentari. Cred ca ei au facut-o posibil pentru mine", a tras conluzia Miki.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005974 (s)