News Flash:

Metoda revolutionara pentru tratarea cancerului

5 August 2017
1104 Vizualizari | 0 Comentarii
cancer
Oamenii de stiinta au inceput aplicarea unui nou tratament revolutionar pentru tratarea cancerului. Desi in acest moment se afla in faza experimentala, cercetatorii sustin ca aceasta metoda are mari sanse de reusita si dau exemplul unuia dintre pacientiicare au acceptat sa fie tratati cu celule modificate extrase din propriul organism.

Corpul lui Ken Shefveland a fost distrus de cancer, si, cu fiecare tratament, doctorii erau din ce in ce mai aproape de o abordare radicala: acestia au extras cateva dintre celulele din sistemul sau imunitar, le-au transformat in „asasini" ai bolii si apoi le-au injectat inapoi in corpul barbatului, informeaza gandul.info, care citeaza AP. 

Terapia auto-imuna este cea mai noua tendinta in tratarea cancerului si este, practic, descoperirea inovatoare a ultimei perioade: crearea de „medicamente vii" care, in organism, se dezvolta ca o armata ce cauta si distruge tumorile. Astfel, potrivit lui Shefveland, acesta a vazut cu ochiul liber cum „cancerul pur si simplu s-a topit". O luna mai tarziu, doctorii de la Centrul de Cercetare a Cancerului Fred Hutchinson au constatat ca in corpul barbatului nu mai exista niciun fel de semn al vreunul limfom. 

„Astazi aflu ca sunt sunt total curat de cancer - cat este asta de minunat?", a declarat Shefveland. Acest tip de terapie experimentala marcheaza o modalitate cu totul noua de a trata cancerul, cu conditia ca oamenii de stiinta sa poata sa-l aplice in siguranta. Studiile aflate in stadiu incipient alimenteaza speranta potrivit careia infuziile singulare de celule modificate si incarcate cu tratamentul inovator ar putea ajuta un numar impresionant de pacienti cu leucemie sau limfon. „Aceasta metoda demonstreaza puterea incredibila a sistemului nostru imunitar", a explicat David Maloney, director medical pentru imunoterapie celulara, care s-a ocupat de cazul lui Shefveland. 

„Vorbim, intr-adevar, despre pacienti care nu mai au alte optiuni si ne uitam cum tumorile si leucemiile dispar intr-un interval de cateva saptamani. Dar sunt inca foarte multe de invatat in acest domeniu", a precizat si directorul Institutului, Stanley Riddell. 

tratament revolutionar tratarea cancerului pacientii organism cancer
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006005 (s)