News Flash:

Metoda lui Feynman: 3 pasi care te vor ajuta sa asimilezi rapid orice informatie, cat de complicata ar fi

13 Decembrie 2017
874 Vizualizari | 0 Comentarii
motedoa

Richard Feynman, laureatul premiului Nobel pentru fizică, a elaborat un algoritm de învățare, care te poate ajuta să înțelegi mai bine și mai repede orice temă/domeniu.

„Eu nu am fost întotdeauna un elev/student bun. Credeam că pentru a învăța ceva este necesar să dedici mult timp. După care, am descoperit ceva uimitor, ce mi-a schimbat viața.”

Fizicianul Richard Feynman a conștientizat diferența dintre „ a ști ceva” și „ a ști cum se numește ceva”, iar acest lucru i-a adus succesul.

El a elaborat formula învățatului rapid, denumită „metoda lui Feynman”, care ajută la învățarea și înțelegerea mai rapidă a oricărei disciplini, teme, concept.

Această metodă prevede 3 pași de bază:

Pasul 1: Încearcă să înveți un copil

Ia o foaie albă, scrie pe ea denumirea a ceea ce vrei să înveți, iar mai jos tot ce știi despre asta, așa de parcă ai vrea să-i explici unui copil de vreo 8 ani.

Majoritatea oamenilor tind să folosească cuvinte complicate și jargonul profesional, atunci când nu înțeleg ceva. Astfel ne prostim singuri. Atunci când scrii o idee prin cuvintele tale, pe care le poate înțelege și un copil, tu ajuți creierul să se aprofundeze până la esență și să simplifice relația între concepte.

Pasul 2: Repetă

La prima etapă, cel mai probabil, că te-ai confruntat cu anumite neînțelegeri sau goluri. Ceva nu ai reținut, ceva ai conștientizat mai puțin, iar interdependența unor lucruri nu ai sesizat-o. Toate acestea însă sunt foarte importante, întrucât ele arată limita compentenței tale. Este punctul de unde începe învățarea. De aceea, e cel mai potrivit moment să repeți totul, să studiezi din nou și să vezi cum toate lacunele dispar.

Pasul 3: Aranjează și simplifică

Acum ai la dispoziție multe notițe. Parcurge cu privirea peste ele și vezi dacă nu cumva ți-a scăpat vreun jargon. Acuma fă o povestire din toată informația pe care o ai la dispoziție. Spune-o cu voce tare și vezi dacă nu a ieșit stranie sau complicată, dacă e așa, înseamnă că trebuie să-ți mai cizelezi cunoștințele.

Pasul 4(Opțional): Împărtășește tema învățată

Dacă vrei să fii sigur că ai înțeles și ai asimilat totul, încearcă să-i explici tema altcuiva ( de dorit cineva care nu pricepe în acest domeniu sau unui copil de 8 ani). Cel mai bun test de verificare a cunoștințelor este abilitatea ta de a transmite ceea ce ai învățat altei persoane.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1267 (s) | 32 queries | Mysql time :0.013345 (s)