News Flash:

Metoda cu care poti poti pastra nucile proaspete mai mult timp. De-acum si tu vei face la fel

23 Noiembrie 2017
1590 Vizualizari | 0 Comentarii
nuci

Nucile sunt cunoscute pentru multiplele lor beneficii pentru sanatate. Cu toate acestea, pastrarea lor in cele mai bune conditii poate fi o adevarata provocare mai ales daca achizitionati cantitati mai mari.
Pentru ca acestea sa-si pastreze integral calitatile nutritive si gustul inconfundabil este suficient sa apelati la un truc foarte ieftin si eficient.
Nucile in coaja, crude si neprocesate se pun in cutii ermetice si se ingheata in congelator timp de o luna.
In acest fel isi vor conserva toate calitatile, fara a mai avea gustul amarui si fara sa se deshidrateze asa cum se intampla cand sunt pastrate la temperatura camerei.

Nucile protejeaza inima
Introducerea nucilor in dieta este un mare plus pentru sanatate. Nucile contin Acizi grasi omega 3 care protejeaza eficient inima si scad colesterolul. Sunt o excelenta sursa de fibre, care ajuta digestia si previne aparitia 

Diabetul zaharat de tip 2
Nucile sunt si o importanta sursa de arginina, un amino-acid care ajuta la imbunatatirea flexibilitatii vaselor de sange dar si un adevarat depozit de vitamine si minerale.
Cele mai recente studii arata beneficiile nucilor asupra inimii si a sistemului cardiovascular. Datorita continutului de grasimi nesaturate, in proportie de aproximativ 60%, precum si a potasiului si magneziului, nucile sunt recomandate persoanelor care sufera de diverse boli de inima sau de hipertensiune arteriala.
Studiile au aratat ca acestea reduc nivelul colesterolului „rau”, LDL, din sange si intaresc peretii vaselor de sange. Astfel, persoanele care consuma aproximativ 30 de grame de nuci de doua sau de trei ori pe saptamana au un risc mult mai mic de aparitie a bolilor cardiovasculare. Asadar, nucile iti tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului cerebral.


Nucile reduc riscul de cancer de prostata
Studii recente au aratat ca au proprietatea de a reduce riscul de cancer de prostata si de sani. Grasimile pe care le contin nucile sunt mult mai bune pentru organism, decat ecle de origine animala. Potrivit unui studiu recent, consumul de nuci in fiecare zi, a redus cu 50% riscul de cancer de san si a ajutat la reducerea tumorii pacientelor care au participat la acest studiu.

Nucile lupta impotriva diabetului
Pentru diabetici, reprezinta un aliment pretios, deoarece au un procent mic de glucide.
Ele pot fi consumate de persoanele cu diabet, deoarece acestora nu le este recomandat consumul de carne, nucile fiind un inlocuitor perfect al acesteia. In plus, nucile au si un efect de scadere a glicemiei.

Nucile imbunatatesc memoria
Cercetarile arata ca substantele active din continutul nucilor au un efect benefic asupra vaselor de sange care iriga creierul. Astfel, ele ajuta la imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare.
Pentru marirea capacitatii de concentrare se recomanda consumul zilnic a opt sau zece nuci amestecate cu patru lingurie de miere poliflora.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004412 (s)