News Flash:

Meteorologii fac anuntul: „In lunile viitoare incepe. Trebuie sa ne pregatim de astfel de fenomene” Previziunile sunt sumbre

2 Aprilie 2018
1285 Vizualizari | 0 Comentarii
meteo

Un val de ger si viscol a cuprins Europa la inceputul primaverii, fapt care este unul dintre efectele incalzirii globale. Un alt lucru ingrijorator este faptul ca la Polul Nord se inregistreaza temperaturi cu mult peste limita maxima obisnuita pentru aceasta perioada a anului. In consecinta, meteorologii avertizeaza ca oricand e posibil un dezastru ecologic de mari proportii, iar pe termen lung viata pe Terra va fi puternic afectata, cu consecinte greu de imaginat, potrivit a1.ro.

In timp ce in Europa iarna a fost neasteptata si geroasa, cu temperaturi de pana la -35 de grade Celsius, la Polul Nord teperaturile cresc chiar si cu 25 de grade! Din cauza acestor temperaturi mult prea ridicate, Marea Bering se confrunta cu cele mai scazute straturi de gheata inregistrate din 1980 pana in prezent. Desi aceasta ar trebui sa fie inghetata in prezent, in partea de Vest a Alaskai s-au observat valuri, nici urma de gheata.

IN ROMANIA:

Administratia Nationala de Meteorologie informeaza ca un val de aer polar va traversa Romania in zilele ce urmeaza, aducand temperaturi negative. Vremea se va strica incepand de sambata, in zonele de nord si est. In noaptea dintre sambata spre duminica va viscoli in Moldova, in nordul Munteniei si la munte. Meteorologii avertizeaza ca exista posibilitatea unui soc termic, reprezentat de trecerea subita de la temperaturi de 20 de grade la temperaturi de sub 0 grade. Frigul va fi resimtit si mai puternic din cauza vantului accentuat. Nu numai Romania va fi afectata de acest episod termic. Valul de aer rece va trece peste intreaga Europa.

In plus, potrivit MEDIAFAX, un strat de zapada de aproape 40 de cm s-a asternut intr-un oras din Sahara. Este pentru a treia oara in 37 de ani cand in orasul Ain Sefra din Algeria ninge.

„Tinand cont ca in ultimii trei ani am asistat la temperaturi medii globale cu circa 1 grad Celsius pentru nivelurile preindustriale, este posibil acum ca incalzirea continua cauzata de gazele cu efect de sera alaturi de variabilitatea naturala sa se combine astfel incat sa depasim temporar 1,5 grade Celsius in urmatorii cinci ani”, a declarat profesor Stephen Belcher, cercetator sef in cadrul Met Office.

Mai mult, oamenii de stiinta atrag atentia ca schimbarile de clima la nivel global fac ca temperatura apei din Marea Neagra sa creasca cu 0,02 grade anual. Aceasta situatie afecteaza in mod negativ vegetatia si fauna, dezvaluie specialistii contactati de Stirile Pro TV. De asemenea, pentru tara noastra s-au emis avertizari meteorologice pentru vreme extrem de rece.

Fenomenul isi are originile chiar la poli, unde calota glaciara dispare bucata cu bucata. Desalinizarea Marii Negre are legatura cu incalzirea globala, atrage atentia NASA, care a surprins imagini din spatiu cu apa de aici, in culori de smarald. Estimarile specialistilor arata ca nivelul Marii Negre va creste cu 120 de centimetri in urmatorii 50 de ani.


viscol primaverii polul nord temperaturi gheata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004955 (s)