News Flash:

Meteorologii au emis avertizari in serie: fenomene periculoase in mai multe zone ale tarii

17 Decembrie 2017
880 Vizualizari | 0 Comentarii
viscol2 1

Meteorologii anunta ca, duminica, pana la ora 20.00, se vor inregistra ninsori moderate cantitativ la munte si intensificari ale vantului in regiunile sud-estice. De asemenea, meteorologii anunta ca vremea se va raci accentuat. Meteorologii au transmis o informare de ninsori moderate cantitativ la munte si intensificari ale vantului in regiunile sud-estice, valabila pana duminica, la ora 20.00. ”La munte va ninge, in general moderat cantitativ in Carpatii Meridionali si de Curbura, unde se va depune strat nou de zapada.      In regiunile sud-estice temporar vantul va avea intensificari de pana la 45…50 km/h, iar pe litoral la rafala vor fi in jurul a 55 km/h”, anunta meteorologii. De asemenea, traficul rutier pe Autostrada Bucuresti - Ploiesti se desfasoara cu dificultate, duminica dimineata, din cauza ploii, existand pericol de acvaplanare. Politistii recomanda prudenta la volan tuturor soferilor care circula in zona.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane anunta ca, duminica dimineata, pe A3 Bucurest - Ploiesti, traficul rutier este ingreunat din cauza ploii.

In zona kilometrului 34 s-a acumulat apa pe carosabil.

Totodata, hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundatii pentru raul Tur din judetul Satu-Mare, valabila pana duminica, la ora 12.00, dar si o avertizare cod galben pentru bazine hidrografice din mai multe judete, valabila pana la miezul noptii. Se vor inregistra inundatii locale, scurgeri de pe versanti si cresteri ale debitelor.

Potrivit hidrologilor, pana duminica, ora 12.00, se vor inregistra scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite, cu depasiri ale cotelor, pe raul Tur – aval acumularea Calinesti Oas, sector indiguit (judetul Satu Mare).

Pentru aceasta zona este emisa o avertizare cod portocaliu.

De asemenea, este in vigoare, tot pana duminica la ora 12.00, o avertizare cod galben pentru raurile din bazinele hidrografice: Iza (judetul Maramures), Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud), Crisul Repede – bazin superior si afluenti bazin mijlociu (judetele Sӑlaj, Cluj si Bihor), Aries – bazin superior si mijlociu (judetele Cluj si Alba).  In plus, sunt vizate de o avertizare cod galben raurile din bazinele hidrografice: Tur (judetul Satu Mare), Lӑpus (judetul Maramures), Crasna, Barcau (judetele Satu Mare, Salaj si Bihor), Crisul Negru (judetele Bihor si Arad) si Crisul Alb (judetele Hunedoara si Arad), pana duminica, la miezul noptii.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004547 (s)