News Flash:

Mesajul primarului Robu cu ocazia Zilei Timisoarei

4 August 2016
985 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Robu1
Consilierii locali s-au intalnit, miercuri, in sedinta festiva cu ocazia Zilei Timisoarei. Au fost invitate mai multe personalitati, printre care si fostul primar al orasului, Gheorghe Ciuhandu, dar si cei mai noi cetateni de onoare ai Timisoarei: cinci la numar.
Primarul le-a tinut tuturor celor prezenti o lectie de istorie si a tinut sa le transmita timisorenilor ca este onorat sa poata ocupa fotoliul de primar.
„Este o zi speciala pentru orasul nostru si pentru Romania. In urma unor actiuni care s-au derulat pe parcursul veacurilor, in anul 1918, aproape toate teritoriile romanesti au reusit sa se uneasca intr-un singur stat, formand ceea ce atunci s-a chemat deja Romania Mare. Problema Banatului nu era rezolvata in urma incheierii Primului Razboi Mondial. (…) In august 1919 s-a consfintit trecerea Banatului, partea care a a fost alocata statului roman, alaturi de celelalte provincii romanesti, pentru constituirea Romaniei cu adevarat intregi. Administratia romaneasca a fost instalata in 28 iulie 1919 prin prefectul de atunci, domnul Cosma. In 28 iulie am si sarbatorit anul acesta pentru prima data Ziua Judetului Timis. In 3 august 1919, primele detasamente ale armatei romane au intrat in Timisoara”, a spus Nicolae Robu.
Edilul-sef spune ca Timisoara este un oras cu un spirit profund, elevat, un oras care poate sa exceleze in multe domenii.
„Eu sunt onorat sa pot fi primarul unui oras ca Timisoara, unui oras cu un spirit profund, cu un spirit elevat, un oras care stie si este capabil sa dovedeasca ca poate sa exceleze in foarte multe domenii. Noi ne mandrim cu numeroasele prioritati ale Timisoarei, dar ne mandrim si cu ceea ce am facut in acesti ani, noi insine, noi traitorii acestui oras”, a completat primarul.
Potrivit edilului Timisoarei, cel putin zece lucruri pozitioneaza capitala Banatului foarte bine in Romania.
„Pot sa va spun ca zece lucruri cred ca ne pozitioneaza foarte bine in Romania, si nu numai. Timisoara a fost desemnat, in acesti ani, orasul cel mai dinamic din Romania. Apoi, orasul cel mai propice pentru investitii, cel mai prietenos cu mediul de afaceri, orasul cu cea mai mare crestere de exporturi, cu cea mai mare rata de crestere a turismului, cu cele mai mari investitii din veniturile proprii, cu cea mai scazuta rata a somajului din Romania, desigur, intre marile orase. Este sub 1% rata somajului la ora actuala in Timisoara. Este orasul cu cea mai ridicata calitate a vietii din Romania, orasul cu cea mai mare rata de absorbtie a fondurilor UE, peste 95%, orasul cu cel mai complex sistem de transport in comun din Romania, orasul cu cele mai multe festivaluri din Romania… Am ales zece lucruri cu care noi, cu totii, timisorenii, ne putem mandri, lucruri care ni se datoreaza noua tuturor, ca si comunitate. Le urez tuturor cetatenilor Timisoarei multa sanatate, succese, prosperitate, bucurii. (…) La multi ani, Timisoara, La multi ani stimati si dragi timisoreni!”, si-a incheiat Nicolae Robu discursul, in aplauzele celor prezenti.
Incepand de miercuri, Timisoara are si cinci noi cetateni de onoare: Viorica Balan – inginer chimist, Marcel Nicolae Botscheller – coregraf al Casei Studentilor si cel care a infiintat formatia de dans Reflex, Aurel Ardeleanu – sculptor, Decebal Anastasescu – doctor inginer, fost prefect si Ioan Olimpiu Marconi – sportiv.

gheorghe ciuhandu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005110 (s)