News Flash:

Mesajul primarului Robu catre premierul Ponta, privitor la bugetul pe 2015

6 Decembrie 2014
1085 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Robu
Primarul Nicolae Robu asteapta sa vada proiectul Legii bugetului pe anul 2015 cu speranta ca va regasi fonduri alocate si pentru Timisoara. El se refera in special la proiectele a caror finantare tine direct de bugetul de stat: centura ocolitoare, noul racord la autostrada, spitalul regional, etc. Pe de alta parte, edilul-sef al Timisoarei recunoaste ca dupa ruperea USL a fost ignorat de Guvern, scrisorile trimise de el inca din vara ramanand fara raspuns.
„Asteptam sa vedem ce prevede Guvernul si forma finala a Legii bugetului pe 2015. (...) Eu sper ca premierul Victor Ponta sa isi aduca aminte ca in Romania exista un oras cu numele Timisoara, care este al treilea dupa populatie, la foarte mica distanta de al doilea, care este cel mai mare contribuitor la bugetul statului, dupa Bucuresti, care a fost considerat de catre celebra revista Forbes cel mai dinamic oras din Romania, in 2013, si care, dincolo de stradaniile sale de modernizare din venituri proprii, merita sa fie sustinut si de la bugetul central al statului”, a spus Robu.
El a precizat ca se refera la acele obiective pentru care Guvernul nu a virat inca niciun ban, cum ar fi centura ocolitoare a Timisoarei, reabilitarea Garii de Nord, noul racord la autostrada si multe altele.
„Noi, municipalitatea, nu ne lamentam, facem tot ce putem asupra obiectivelor care sunt in jurisdictia noastra, dar asteptam ca timisorenii sa poata beneficia si de obiective pe care Guvernul trebuie sa le realizeze, sa le finanteze. Am in vedere centura orasului, atat centura de sud, cat si centura de vest. Am in vedere un nou racord la autostrada. Am in vedere un spital regional pe care locuitorii din toata aceasta parte de vest a tarii il merita cu prisosinta. Am in vedere Gara de Nord a carei infatisare si functionalitate atat pe dinauntru cat si pe dinafara trebuie adusa la standarde care sa nu ne faca sa ne rusinam, la ora actuala ea fiind jalnica. Ma refer, de asemenea, la obiective precum Sinagoga din zona cetate, precum Opera, respectiv Teatrul National si la cota parte pe care Guvernul s-a angajat sa si-o asume, chiar daca in termeni nedefiniti la ora actuala din Spitalul de Copii”, a mai spus Robu.
Primarul Timisoarei a recunoscut ca in ultima perioada a fost ignorat de Guvernul Ponta. Astfel, Robu a povestit ca a trimis inca din luna iulie scrisori catre Executiv prin care cerea sa i se comunice planificarea contributiei guvernamentale la proiectul ridicarii Corpului B al Spitalului de Copii, insa apelurile sale au ramas fara raspuns, scrie tion.ro.
Pe langa aceste obiective, Robu inca spera ca Guvernul ii va sustine promisiunile electorale facute in campania din 2012 si va finanta constructia unei noi sali polivalente si chiar a unui nou stadion.
Primarul a tinut sa precizeze ca aceste obiective nu necesita fonduri mari, deoarece intr-o prima faza ar fi vorba doar de proiectare.
„Timisoara merita finantarea acestor obiective cheie, la care adaug finantarea bazinului de inot olimpic, sala Polivalenta de 15.000 de locuri si, de ce nu, si noul stadion. Evident ca nu va fi nevoie ca in bugetul pe 2015 sa fie alocate fonduri foarte mari pentru aceste obiective care ar fi la inceput al derularii lor daca s-ar aproba finantarea lor. In primele etape se cheltuiesc bani putini, dar este timpul sa fie acceptate in planul national de investitii”, a concluzionat Robu.

guvernul robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006415 (s)