News Flash:

Mesajul presedintelui Iohannis catre SIE

8 Februarie 2017
988 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis3
Serviciul de Informatii Externe (SIE) este "una dintre cele mai avansate linii de aparare a statului roman si a intereselor sale", a spus miercuri presedintele Klaus Iohannis, intr-un mesaj adresat de Ziua SIE.
"Prin specificul activitatii Serviciului, reprezentati una dintre cele mai avansate linii de aparare a statului roman si a intereselor sale, iar prin prezenta dumneavoastra in zone ostile si prin asumarea constienta a riscurilor, contribuiti consistent la fundamentarea deciziilor de politica externa si de securitate. Va faceti datoria pe deplin, cu eficienta si seriozitate, profesionalismul dumneavoastra contribuind la asigurarea climatului de securitate al statului roman", se spune in mesajul prezidential adresat membrilor Serviciului.
Presedintele Iohannis mai spune ca SIE "si-a asumat rolul proeminent pe dimensiunea intelligence-ului extern, definindu-se ca un partener credibil in comunitatea informativa euroatlantica" si a contribuit "la consolidarea profilului tarii noastre de promotor al principiilor si valorilor euroatlantice si participant activ si predictibil la asigurarea stabilitatii regionale".
"Rolul Serviciului de Informatii Externe este important si in planul relatiilor si cooperarii internationale. Romania are multiple interese strategice, atat din perspectiva parteneriatului strategic cu SUA si aliatii europeni, cat si in alte regiuni, de la cele vecine pana la cele mai indepartate, in Orientul Mijlociu si Nordul Africii, precum si in Asia - toate avand ca numitor comun nivelul ridicat si diversificat de amenintari si riscuri', a subliniat presedintele.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006067 (s)