News Flash:

Mesajul lui Vasile Salaru de Ziua Nationala a Romaniei

30 Noiembrie 2016
1010 Vizualizari | 0 Comentarii
salaru
Candidatul ALDE la Senatul Romaniei, Vasile Salaru, a tinut sa transmita un mesaj romanilor de Ziua Nationala a Romaniei din 1 decembrie.


" Dragi romani,

1 Decembrie 1918 ramane un simbol al afirmarii hotaratoare a poporului nostru de a-si decide singur soarta, un simbol al unitatii si libertatii sale. Daca acum apropape un secol peste o suta de mii de oameni din toate colturile tarii veneau spre Alba Iulia pentru a fi impreuna la implinirea celui mai profund vis al romanilor de pretutindeni si pentru a sarbatori desavarsirea celui mai inalt act din istoria Romaniei, azi centrul istoric al acestui eveniment este Romania intreaga, este sufletul fiecarui roman care respira si gandette in limba romana.

Modernitatea, orientarea proeuropeana si toleranta democratica, ce respira inca dintre randurile Rezolutiunii Adunarii Nationale de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, a insotit intreaga istorie moderna a statului roman. De aceea, acum ca si atunci trebuie sa ne inchinam cu smerenie inaintea memoriei acelor bravi romani, care si-au varsat sangele pentru infaptuirea idealului nostru murind pentru libertatea si unitatea natiunii romane.

De aceea, acum ca si atunci consideram ca afirmarea identitatii nationale nu poate fi decat o cale autentica de orientare istorica a poporului roman, de reorientare strategica politica si culturala in orizontul modernitatii si al integrarii in structurile lumii europene, fiindca identitatea nationala contine in insasi temeiul ei virtutile de afirmare a unui destin universal.

Caracterul de exemplaritate al oricarei culturi nationale nu poate intra si nu intra in contradictie cu carcterul procesual, dinamic al identitatii nationale, care se reproduce continuu in noi ipostaze istorice in functie de valorile si contextele socio-economice si politice ale unui timp.

De aceea, acum ca si atunci poporul roman isi propune si isi doreste sa dezvolte o viziune romaneasca intemeiata pe intelegerea diversitatii culturale in coordonatele sale sincronice si diacronice, pe toleranta si “justa masura” si sa de-legitimeze, in acelasi timp, orice forma de fundamentalism identitar de sorginte religioasa, anti-occidentala sau eurocentrista.

Puterea si adevarul stau in UNIRE. 

La multi ani, ROMANIA! La multi ani, romani oriunde v-ati afla!"a spus in incheiere Candidatul ALDE la Senatul Romaniei, Vasile Salaru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4226 (s) | 43 queries | Mysql time :0.302749 (s)