News Flash:

MESAJUL lui Netanyahu, la doar cateva ore dupa ce, la Bucuresti, presedintele Iohannis i-a cerut demisia premierului Dancila

29 Aprilie 2018
1136 Vizualizari | 0 Comentarii
Netanyahu

    Guvernele Romaniei si Israelului vor avea o reuniune comuna, la Bucuresti, in lunile urmatoare, a anuntat premierul Benjamin Netanyahu, dupa vizita in Israel a premierului Dancila si a sefului PSD, Liviu Dragnea. De asemenea, Netanyahu isi exprima speranta ca Romania isi va muta ambasada la Ierusalim cat mai curand posibil.
Anuntul a fost facut intr-o postare pe Facebook, la cateva ore dupa ce la Bucuresti, presedintele Klaus Iohannis ceruse demisia Vioricai Dancila, invocand ca „memorandumul secret”, privind mutarea ambasadei la Ierusalim a fost „o mare greseala”. Anterior, Iohannis sustinuse ca seful Guvernului a mers in Israel fara mandat.

„Prim-ministrul Benjamin Netanyahu s-a intalnit in aceasta saptamana cu premierul Romaniei, Ministrul de Externe si presedintele Camerei Deputatilor. Aceste intalniri reflecta relatia speciala dintre popoarele noastre de-a lungul anilor. (...) In cadrul acestor intalniri s-a discutat despre diferite modalitati de a intari relatia dintre cele doua tari si s-a convenit o intalnire comuna a guvernelor la Bucuresti in lunile urmatoare. Investitori si reprezentanti ai mediului de afaceri israelian vor participa de asemenea la aceasta intalnire pentru a aprofunda legaturile comerciale, tehnologice, de investitii, in sectorul cibernetic si al sanatatii dintre Israel si Romania”, se arata in postarea de pe Facebook a prim-ministrului israelian.

Netanyahu a amintit despre importanta deciziei istorice a presedintelui SUA de a muta ambasada la Ierusalim. „Prim-ministrul si-a exprimat speranta ca in Romania exista un sprijin larg pentru un pas similar si ca Romania isi va muta ambasada la Ierusalim cat mai repede posibil, evidentiind astfel prietenia istorica dintre cele doua tari”, se mai arata in mesaj. 


klaus iohannis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005152 (s)