News Flash:

Merkel, despre aderarea Romaniei la Schengen, in acest an: Nu pot sa afirm nimic in momentul de fata

27 Februarie 2015
1200 Vizualizari | 0 Comentarii
Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat joi ca nu poate sa afirme nimic in momentul de fata cu privire la o posibila aderare a Romaniei la spatiul Schengen in acest an. In schimb, presedintele Klaus Iohannis a sustinut o declaratie de presa comuna cu Angela Merkel, in care a precizat ca a fost abordat subiectul Schengen, seful statului adaugand ca Romania conteaza pe sprijinul Germaniei. 
"Am abordat in cadrul intrevederii si subiectul si aderarii Romaniei la spatiul Schengen. Contam pe sprijinul Germaniei pentru identificarea unei solutii care sa permita avansarea spre realizarea acestui obiectiv. Exista argumente pe care le credem convingatoare, care sa duca la eliminarea ultimelor rezerve invocate in trecut in acest proces", a precizat Iohannis. Intre argumentele invocate, Iohannis a mentionat ultimul raport MCV, dar si "capacitatea si contributia deja demonstrata de Romania la asigurarea securitatii frontierei externe a Uniunii", scrie Agerpres. 
Intre argumentele invocate, Iohannis a mentionat ultimul raport MCV, dar si "capacitatea si contributia deja demonstrata de Romania la asigurarea securitatii frontierei externe a Uniunii".
Pe de alta parte, intrebata daca aderarea Romaniei al spatiul Schengen poate fi luata in considerare pana la sfarsitul acestui an, Angela Merkel a replicat: ”Ultimele rapoarte au fost mai pozitive. Vorbim despre urmatorii pasi, nu pot sa afirm nimic, dar inteleg ca Romania trebuie sa primeasca un raspuns care sa arate ca mergem inainte. In ceea ce priveste Moldova, o vom ajuta. Speram ca noul guvern va lucra cu succes, va fi sprijinit de noi”, potrivit evz.ro. 
La scurt timp, Klaus Iohannis a postat pe pagina sa de facebook o scurta sinteza a discutiilor pe care le-a avut cu Angela Merkel: 
”Impreuna cu doamna cancelar Angela Merkel am trecut in revista evolutia relatiilor romano-germane din punct de vedere economic, cultural si politic. Pentru noi, Germania nu este numai unul dintre principalii parteneri economici ai Romaniei, ci si unul dintre cei mai importanti parteneri de dialog in interiorul Uniunii Europene si in lume. I-am spus doamnei Merkel ca ne bazam pe sprijinul Germaniei in dorinta noastra de aderare la spatiul Schengen, am apreciat prezenta in Romania a unor investitori importanti si am afirmat deschiderea si interesul nostru pentru atragerea unui numar si mai mare de companii germane, care sa creeze noi locuri de munca”
Reamintim ca presedintele Iohannis se afla intr-o vizita in Germania, avand intalniri cu presedintele Joachi Gauk, dar si cu Angela Merkel.  
Seful statului roman a fost primit la Palatul Bellevue, unde a avut loc o ceremonie militara, iar apoi a semnat in cartea de onoare. Inainte de convorbirile tete-a-tete cu Joachim Gauck si dejunul de lucru oferit de presedintele Germaniei, Klaus Iohannis s-a intalnit cu un grup de elevi de la Scoala Kepler din cartierul Neukolln, cunoscuta pentru programele de integrare pentru copii din mediul migrational.
Ulterior, el s-a intalnit cu cancelarul german, Angela Merkel.

angela merkel mcv
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004974 (s)