News Flash:

Merkel a avut cuvinte de lauda ca justitia romaneasca lucreaza, dar a criticat Parlamentul

1 Martie 2015
1474 Vizualizari | 1 Comentarii
Presedintele FDGR, Paul Porr, care l-a insotit pe seful statului in vizita in Germania, a declarat, sambata, ca Angela Merkel "a avut cuvinte de lauda ca justitia romaneasca lucreaza”, insa a "criticat un pic Parlamentul” pentru ca ridica selectiv imunitatea parlamentarilor.
Presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), Paul Porr, a spus, sambata, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca l-a insotit pe presedintele Klaus Iohannis in vizita in Germania si a luat parte la toate intalnirile acestuia.
Intrebat daca in Germania s-a discutat despre coruptia din Romania si despre ceea ce se intampla in acest moment in tara, Paul Porr a precizat ca doar "tangential” a fost atins subiectul.
"Tangential. Cu presedintele, nu, cu doamna Merkel. Iar ea a avut cuvinte de lauda ca justitia romaneasca lucreaza, are de lucru, deci o remarca asa mai.... Nu a fost tema de discutie", a raspuns Paul Porr.
Intrebat, de asemenea, daca s-a discutat despre vreo persoana anume din Romania care este in prezent cercetata, Paul Porr a raspuns: "Evident ca nu s-a discutat despre nume”.
Liderul FDGR a afirmat insa ca Angela Merkel a criticat "un pic” Parlamentul.
"A fost un pic criticat Parlamentul, fara sa se dea nume, ca inca selectiv se ridica imunitatea la unul sau la altul”, a precizat Porr, adaugand: "Presedintele nostru a tacut in stilul lui caracteristic la remarcile astea".
Intrebat daca Angela Merkel a facut referire la cazul Varujan Vosganian, Porr a precizat ca nu s-au dat nume, dar Angela Merkel stia ca in anumite situatii Parlamentul a votat intr-un fel si in altele in alt fel: "Fara nume. Nici nu stiu daca stia numele, dar stia informatia".
Presedintele FDGR: Doamna Merkel spune ca Romania si Bulgaria au intrat un pic precoce in UE
Liderul FDGR, Paul Porr, care l-a insotit pe presedintele Klaus Iohannis in vizita in Germania, a declarat, sambata, ca una dintre principalele teme de discutie a fost aderarea Romaniei la spatiul Schengen, iar Angela Merkel ar fi transmis ca "Romania si Bulgaria au intrat un pic precoce in UE".
Presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), Paul Porr, a spus, sambata, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca una dintre principalele teme de discutie in Germania a fost aderarea Romaniei la spatiul Schengen, iar Angela Merkel este "un avocat al Romaniei in acest sens”.
Potrivit lui Porr, Angela Merkel ar fi explicat delegatiei romane de ce problema respectiva a fost politizata in ultimii ani.
"Doamna Merkel spune ca Romania si Bulgaria au intrat un pic precoce in UE. Dupa ce am intrat in UE, am lasat-o un pic mai moale cu ce trebuia sa facem in domeniul combaterii coruptiei si, de aceea, rapoartele MCV erau asa cum erau. Era o modalitate de a ne constrange sa ne facem lectiile pe care trebuia sa le facem deja de cativa ani”, a mai spus Paul Porr.
Acesta a mai afirmat ca presedintele Iohannis "a fost foarte transant in ceea ce priveste pretentia noastra de a intra in spatiul Schengen”, iar Angela Merkel sustine acest demers.
“Presedintele Iohannis a fost foarte transant in ceea ce priveste pretentia noastra de a intra in spatiul Schengen si avem angajamentul doamnei Merkel ca va fi un avocat al Romaniei in acest sens, pentru ca nu ea hotaraste, nu e o treaba a Guvernului din Germania, ci e o treaba a Comunitatii Europene. (...) Oricum, cu aceasta sansa de a avea un avocat ca si doamna cancelar Merkel este pentru noi un motiv de optimism ca pana la sfarsitul anului, macar partial, sa intram in spatiul Schengen, in ceea ce priveste granitele aeriene si fluviale, respectiv porturile. (...) Deci este un semn bun, care poate da nastere la optimism", a precizat Porr.
Liderul FDGR a mai spus ca este posibil ca presedintele Germaniei si alte oficialitati sa faca o vizita in Romania in primavara anului 2016.
Presedintele Klaus Iohannis s-a aflat, joi, intr-o vizita oficiala in Germania, in cursul careia a avut intrevederi cu omologul sau german, Joachim Gauck, cu cancelarul Angela Merkel, cu presedintele Bundestagului, Norbert Lammert, cu conducerea Forumului Germano-Roman. Din delegatia oficiala care l-a insotit pe seful statului la Berlin au facut parte consilierii prezidentiali Lazar Comanescu, Dan Mihalache, Leonard Orban, Sergiu Nistor, George Scutaru, dar si Paul Jurgen Porr, presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania.
Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat, joi, la Berlin, intrebata daca se poate lua o decizie pe Schengen anul acesta, in privinta Romaniei, ca nu poate promite, dar a remarcat ultimele rapoarte pozitive MCV pentru tara noastra, subliniind ca vor fi discutati pasii urmatori in acest sens.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1437 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004544 (s)