News Flash:

Mergi imediat la medic daca ai aceste simptome!

16 Februarie 2015
1463 Vizualizari | 0 Comentarii
Oboseala continua si nejustificata poate sa ascunda o boala cronica. Daca te simti slabita fara motiv, stare care dureaza de cateva luni, este cazul sa mergi la un control medical. O cura cu vitamine si minerale luate dupa ureche nu este eficienta in acest caz. Oboseala resimtita la eforturi care inainte nu te solicitau poate ascunde maladii grave ale ficatului, inimii, plamanilor sau diabet zaharat.
Scaunele inchise la culoare, mai ales cele negre, pot indica o hemoragie digestiva, semn al unui ulcer gastric sau duodenal. E drept ca si alimentatia sau unele medicamente pe care le iei pot modifica culoarea scaunului (suplimentele de fier, de exemplu), insa unul negru semnaleaza de cele mai multe ori o sangerare la nivelul tractului digestiv superior. In cel mai grav caz, poate fi simptomul unui cancer colorectal.
Din senin ai impresia ca te prabusesti, picioarele ti se inmoaie, capul iti vajaie si vezi negru in fata ochilor. Daca ametelile sunt frecvente si inexplicabile, pot fi semnul unei afectiuni. Vertijul este un simptom specific mai multor boli. Poate fi vorba despre tensiune arteriala, o afectiune lombara, o criza hipoglicemica sau, mai grav, despre un chist pe creier.
Daca ai slabit nejustificat fara sa tii o dieta drastica ar putea fi semnul unei probleme de sanatate. Slabirea fara o cauza anume este, in general, primul semn al unei afectiuni grave. Acelasi lucru este valabil si pentru acumularea nejustificata de kilograme. Daca ti-ai supravegheat greutatea si observi ca ai pierdut in jur de patru kilograme pe luna fara sa-ti schimbi obiceiurile alimentare, este cazul sa-ti faci un control medical.
Durerile acute in spate sau in zona inghinala pot fi simptome ale pietrelor la rinichi. Acestea apar cand piatra se misca, cauzand iritarea si blocarea cailor urinare. Persoana in cauza simte o durere violenta in spate, in dreptul rinichiului, sau in abdomenul inferior. Alte semne mai sunt prezenta sangelui in urina, greata si voma. Cand piatra este impinsa mai aproape de vezica urinara, simti nevoia de a urina mai des. Pietrele la rinichi nu trebuie trecute cu vederea deoarece ele pot creste si pot vatama ireversibil rinichiul.

cancer colorectal
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1422 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009288 (s)