News Flash:

Menopauza nu va mai impiedica femeile sa aiba copii

15 Aprilie 2018
1133 Vizualizari | 0 Comentarii
bufeuri

Femeile intrate la menopauza înainte de vreme, dar care îsi doresc totusi copii, îsi vor putea îndeprini visul mai usor, caci vor putea fi tratate chiar în Romania. O procedura revolutionara, care în prezent se efectueaza doar în cateva tari, printre care Grecia, Spania si Marea Britanie, va fi implementata si în tara noastra, la o clinica privata din Capitala.
 
În prezent, unul din cinci cupluri aflate la varsta reproductivaprimeste diagnosticul dur de infertilitate atat în Romania, cat si la nivel mondial. Menopauza precoce - care e din ce în ce mai frecventa la femei de varsta reproductiva -, rezerva ovariana scazuta si problemele endometrului sunt trei dintre cauzele principale ale infertilitatii la femei. Daca pana acum aceste diagnostice puteau însemna si un capat de drum pentru femeile care-si doreau un copil, acestea si-ar putea vedea visul împlinit gratie unei noi proceduri.

Una din 20 de femei intra mai repede la menopauza. Cele mai afectate sunt femeile cu venituri scazute
 
Numita Platelet Rich Plasma (PRP), aceasta procedura a fost implementata, la nivel global, cu opt luni în urma, iar în curand va fi realizata si într-o clinica privata din Bucuresti. Procedura permite extragerea anumitor celule din sange, prelucrarea acestora si, ulterior, injectarea fie în ovare (care încep sa produca material genetic), fie în endometru, care se poate îngrosa suficient astfel încat sa poata permite implantarea embrionului.
 
Gravida, dupa patru ani de menopauza
„În Grecia, deja am realizat cu succes aceasta procedura, avem rezultate foarte bune, femei de patru ani la menopauza care acum sunt gravide. Începem si în Romania si speram sa avem si aici rezultate cel putin la fel de bune ca în Grecia", spune prof. dr. Konstantinos Pantos, prezent la Bucuresti pentru lansarea procedurii PRP.

„Este o sansa în plus pentru cei care nu mai aveau nici o speranta ca vor avea copii. si este o dovada ca în Romania se pot oferi servicii medicale de top", a spus Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrica-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate, care este convins ca noua procedura „va schimba destinele multor familii".


numita platelet
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4947 (s) | 43 queries | Mysql time :0.379553 (s)