News Flash:

Membrii Guvernului Ciolos si-au preluat mandatul dupa ce au depus juramantul la Palatul Cotroceni

18 Noiembrie 2015
1152 Vizualizari | 0 Comentarii
ciolos
Presedintele Iohannis a fost prezent, marti seara, la Palatul Victoria, unde a avut loc predarea mandatului de catre fostul premier interimar Sorin Cimpeanu catre premierul Dacian Cilolos. Evenimentul a avut loc la sala in care au loc, in mod obisnuit, sedintele Guvernului, cu participarea membrilor noului Cabinet.
Ciolos le-a multumit lui Iohannis pentru incredere acordata si lui Cimpeanu pentru interimat
Premierul Dacian Ciolos i-a multumit, marti seara, presedintelui Klaus Iohannis pentru increderea acordata atunci cand l-a desemnat pentru functia de prim-ministru si, totodata, i-a multumit premierului interimar Sorin Cimpeanu pentru colaborare, dar si pentru felul in care si-a exercitat mandatul.
"Mi-ati cerut sa vin cu o echipa de independenti, de specialisti, de oameni ambitiosi, oameni care si-au lasat activitatile in care au investit mult timp si energie, le-au lasat deoparte pentru un timp si au hotarat sa vina si sa-si puna competentele intr-o echipa care, sper eu, sa fie in masura sa-si duca la bun sfarsit mandatul, misiunea pe care astazi ne-a dat-o Parlamentul si pe care dumneavostra ati oficializat-o. Doresc sa va multumesc pentru increderea pe care mi-ati acordat-o si sa va asigur ca vom face tot ceea ce tine de noi ca sa fim cat mai deschisi si cat mai receptivi si sa dam ceea ce e mai bun din noi pentru a arata celor care au avut si au incredere in noi ca lucrurile pot sa mearga din bine in mai bine in Romania", i-a spus Dacian Ciolos presedintelui Iohannis, marti seara, la Palatul Victoria, la ceremonia in care a preluat mandatul de premier.
Totodata, premierul i-a multumit si fostului prim-ministru interimar Sorin Cimpeanu pentru colaborare, dar si pentru modul in care acesta a condus Guvernul in perioada de interimat.
"Doresc sa multumesc domnului prim-ministru interimar Cimpeanu pentru modul in care am colaborat in aceasta perioada, pentru modul in care ne-a sprijinit in aceasta perioada intensa de formare a echipei guvernamentale si, sigur, nu in ultimul rand, pentru modul in care si-a exercitat mandatul pana acum", i-a spus Ciolos celui de la care a preluat mandatul de prim-ministru.
La randul sau, Sorin Cimpeanu le-a urat succes premierului si echipei sale guvernamentale, el precizand totodata ca Guvernul interimar a facut cu "onestitate ce a stiut si ce a putut mai bine".
Iohannis, la Palatul Victoria: Nu voi incerca sa spun niciodata Guvernului ce sa faca sau sa-i impun cum sa faca
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti seara, la Palatul Victoria, ca nu va incerca niciodata sa spuna Guvernului ce sa faca sau sa-i impuna cum sa faca, precizand ca membrii Executivului vor gasi in el un partener.
"Astazi, mai mult ca in zilele trecute, s-a speculat relatia dumneavoastra cu mine. Eu vreau sa va spun cateva lucruri foarte clar: nu voi incerca niciodata sa spun Guvernului ce sa faca, nu voi incerca sa impun Guvernului niciodata cum sa faca. Aveti toata libertatea si toata raspunderea, dar in mine veti gasi oricand, domnule prim-ministru, onoroate doamne ministru, onorati domni ministri, un partener. Eu vreau ca Romania sa functioneze bine, pentru asta e nevoie de un Guvern care functioneaza bine si pentru asta este nevoie de comunicare", a spus Iohannis.
Seful statului s-a declarat convins ca se vor gasi cele mai bune cai de a colabora "pentru a rezolva multele probleme care abia asteapta sa vina cineva si sa gaseasca solutii la ele".
Presedintele Iohannis a fost prezent, marti seara, la Palatul Victoria, unde a avut loc predarea mandatului de catre fostul premier interimar Sorin Cimpeanu catre premierul Dacian Cilolos.
Evenimentul a avut loc la sala in care au loc, in mod obisnuit, sedintele Guvernului, cu participarea membrilor noului Cabinet.
Aceasta este prima data in mandatul de sef al statului cand Klaus Iohannis este prezent in sala de la Palatul Victoria unde se tin sedintele Executivului.
La plecare, presedintele Iohannis le-a urat succes membrilor noului Guvern, dand mana cu fiecare dintre acestia.
Prima sedinta a noului Guvern va avea loc joi, de la ora 10.00, la Palatul Victoria.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006037 (s)