News Flash:

Medicul timisorean Mihai Ionac, noul presedinte al Societatii Internationale de Microchirurgie Experimentala

5 Septembrie 2016
1245 Vizualizari | 0 Comentarii
Mihai Ionac2
Doctorul Mihai Ionac, seful Clinicii de Chirurgie Vasculara de la Spitalul Judetean Timisoara, a fost ales presedinte al Societatii Internationale de Microchirurgie Experimentala.
Dosctorul din Timisoara a fost ales presedinte al acestei societati la congresul care a avut loc in luna august, in China. Conform paginii de internet a acestei societati, Ionac va ocupa functia pana in anul 2018. In grupul de consilieri ai societatii se afla un alt doctor roman, Alexandru Nistor. Urmatorul congres al International Society for Experimental Microsurgery (ISEM) va avea loc la Budapesta, in 27-29 septembrie 2018, unde se va alege o noua conducere.
In 2012, congresul acestei societati a avut loc la Timisoara.
In ISEM sunt specialisti in microchirurgia experimentala si clinica din chirurgie generala, chirurgie plastica si reparatorie, neurochirurgie, chirurgie pediatrica, ginecologie, maxilo-faciala, ORL, oftalmologie si alte domenii.
Mihai Ionac este si presedintele Societatii Romane de Chirurgie Vasculara si a desfasurat nenumarate cursuri de operatii minim invazive, de chirurgie endovasculara.
„Este o societate prestigioasa, veche, o societate de elita, daca sunt destul de multi microchirurgi la nivel mondial (1.000 – 2.000), cei care fac microchirurgie experimentala sunt doar cateva sute. Este un domeniu foarte dificil, dar modelele de microchirurgie experimentala au permis realizarea transplantului la om. Daca se face transplant la om asta se datoreaza cercetarilor care s-au facut in domeniul microrchirurgiei experimentale, pe animale. Societatea se ocupa cu doua lucruri mari – instruirea in microchirugie si promovarea rezultatelor cercetarii. Eu am fost ales deoarece noi aici, la Timisoara, pot sa spun cu mandrie, am initiat cel mai complex si complet program de instruire in microchirurgia experimentala sau clinica. Unul dintre ecele mai importante proiecte ale mele este stabilirea unui set de criterii minimale de calitate pe care ar trebui sa le indeplineasca orice centru care face instruire in microchirurgie. Aceste criterii vor fi publicate in urmatoarele luni. Sunt 25-30 de centre de instruire in toata lumea”, a declarat Mihai Ionac pentru Tion.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1100 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005243 (s)