News Flash:

Medicii timisoreni fac apel la adulti sa se vaccineze

9 Decembrie 2016
1187 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin2
Unele vaccinari trebuie repetate si de adulti, chiar daca acestia au facut vaccinarea in copilarie, intrucat valabilitatea serului de a mentine anticorpii specifici in organism este limitata intre 10 - 15 ani, in judetul Timis aparand cazuri de rujeola si la adulti, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, dr. Virgil Musta, medic primar la Spitalul de Boli Infectioase ''Victor Babes'' din Timisoara, purtator de cuvant al institutiei. 
''Da, pot sa apara boli chiar daca adultul este vaccinat, datorita faptului ca in special bacilul Koch dezvolta boala pe un organism slabit. Nu toata lumea face tuberculoza, ci cele care au organismele slabite, respectiv, care beau, nu mananca, fiind apanajul saraciei. Dar am avut si cazul unui director care atat de mult muncea, incat organismului lui era epuizat de stres. Este bine sa se repete unele vaccinari chiar si de catre adulti. Sunt scheme care trebuie respectate. De exemplu, daca ai facut vaccinare pentru hepatita B si are valabilitate pentru 10 - 15 ani, este bine ca la 10 - 15 ani sa faci 'titlu protector', un rapel. Acelasi lucru se intampla si cu tetanosul. Este bine ca pentru bolile care beneficiaza de vaccinare sa se faca un rapel in timpul vietii adulte, daca exista risc. Sunt anumite vaccinuri care necesita rapel pentru ca nu dau anticorpi pe durata foarte foarte lunga'', a detaliat dr. Virgil Musta. 
Potrivit unei situatii prezentate recent de Prefectura Timis, in judet s-au inregistrat din vara pana acum 107 cazuri de rujeola atat la copii, cat si la adulti, cauza principala la micuti fiind refuzul parintilor de a li se vaccina copiii. 
''Daca mama are imunitate prin boala sau prin vaccinare, timp de sase luni copilul are imunitate de la mama. Dupa aceea este 'descoperit' pana la 1 an, cand se face vaccinul (antirujeolic, n.r.). Cazurile mortale pe care le-am avut (in vara, unul din Timis si doua venite din Arad, n.r.) au fost la copii, iar cei care aveau sub 1 an aveau malformatii congenitale sau cu patologie foarte incarcata, acesta fiind motivul pentru care au facut acele forme severe cu insuficienta respiratorie si deces. Mai interesant este ca sunt si la adulti cazuri de rujeola, mai multe decat de obicei. Adultii au de obicei imunitate prin boala sau vaccinare. Principala explicatie ar fi lipsa de vaccinare. (...). Trebuie sa faca rapel si la o varsta mai adulta'', a explicat dr. Musta. AGERPRES

unele vaccinari judetul timis virgil musta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005177 (s)