News Flash:

Medicii ies din nou in strada

20 Septembrie 2016
1048 Vizualizari | 0 Comentarii
greva sanatate
Peste o suta de sindicalisti din cadrul Federatiei Sanitas s-a strans, marti, in fata Ministerului Muncii, dupa ce in urma discutiilor cu ministrul Muncii si cel al Sanatatii nu s-a ajuns la o intelegere pe marginea salariilor personalului tehnic administrativ din spitale.
"Nu exista acte medical fara nemedical. Noi suntem o echipa. Chiar medicii ne recunosc. Ministrii ne-au dezbinat si e pacat. Magazionerii invart miliarde de materiale, achizitii publice, stau peste program. Sa nu fim platiti la fel e o durere", sustine unul dintre protestatari.
"Un economist cu facultate are salariul de 1.370 lei. Nu se poate ca o infirmiera sa aiba 2.700 si un economist atat. Asta trebuie corectat. Noi, TESA, nu renuntam. Speranta noastra este ca se va rezolva in Parlament. Noi am facut scrisori in care i-au rugat sa ne sprijine in Parlament. Noi avem credinta ca parlamentarii inteleg ca nu exista modalitatea sa dezbine salariatii din spitale. Acolo e o munca grea, unitara", un participant la protest.
"Sunt acele nemultumiri legate de cele doua ordonante, ordonanta 20 si 43, care, in loc sa rezolve inechitatile aparut in ultimii ani in sistemul de salarizarea din sanatate si asistenta sociala au bulversat si mai mult sistemul de salarizare. Personalul tehnic administrativ (TESA), functionarii din directiile de sanatate publica, colegi din crese nu au intrat deloc in aceste ordonante. Pentru toata lumea sporurile raman la nivelul anului 2009. Avem mari diferente intre colegii care fac aceeasi munca dar pentru ca au studii diferite diferenta merge pana la 800 de lei", a declarat Marius Sepi, prim vicepresedinte al Federatiei Sanitas.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009589 (s)