News Flash:

Medicii din Timis se pregatesc de greva generala

15 August 2015
1289 Vizualizari | 0 Comentarii
greva sanatate
Medicii se revolta si cer salarii decente, iar printre cei care sunt gata de greva generala se afla si medicii timisoreni. Totusi, cadrele medicale cer mai intai drepturile de la guvernanti, pentru a nu se ajunge la acest pas. Pe Facebook a fost creat un grup in care medicii isi exprima nemultumirile fata de salarizare.
Grupul creat pe Facebook – „Medici gata de greva generala. Solicitam salarii decente!” – are deja peste 13.000 de persoane care au aderat la el, printre care si zeci de doctori din Timisoara.
Medicii solicita si eliminarea statutului de functionar public al medicului, fiind decisi ca, daca cererile lor nu se indeplinesc, sa declanseze greva generala.
Primul pas va avea loc in 1 septembrie, cand personalul medical ar putea intra in greva de avertisment.
Olimpia Oprea, doctor la Maternitatea „Odobescu” din Timisoara este unul dintre medicii care au aderat la acest grup, scrie tion.ro.
„Este normal acest demers. S-au inscris si colegi de-ai mei. E un semnal de alarma si pentru domnul presedinte Iohannis, pentru ca dansul a castigat datorita Facebook-ului. Toti colegii mei sunt nemultumiti, indiferent ca e profesor sau rezident, toti sunt nemultumiti de salarii si decizia Inaltei Curti. Ar fi o modalitate si cu demisia in bloc. In Polonia, de exemplu, medicii au amenintat cu demisia in bloc si au primit salarii marite”, spune Olimpia Oprea.

medicii salarii decente medicii timisoreni olimpia oprea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1102 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004480 (s)