News Flash:

Medicii de familie din Hunedoara au semnat contractele cu Casa de Asigurari de Sanatate

9 Ianuarie 2018
924 Vizualizari | 0 Comentarii
medic arest

Un numar de 135 de medici de familie din judetul Hunedoara au semnat luni, dupa cinci zile de discutii, contractele de servicii medicale cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CAS), documentele fiind incheiate pe o durata determinata, pana la 31 martie 2018, fapt care le permite celor 300.000 de pacienti de pe listele medicilor sa beneficieze de consultatii gratuite si retete compensate. 

Initial, medicii de familie au refuzat, pe 3 ianuarie, sa semneze actele aditionale la contractul cu CAS, solicitand, in principal, majorarea sumelor alocate pentru cabinete la 10% din fondul de sanatate si renuntarea la birocratia din sistem. 

"Concluzia acestei perioade este ca s-a dat un semnal foarte clar din partea medicilor de familie ca situatia din sanatate nu este corespunzatoare, este o subfinantare cronica. (...) Se gripeaza sistemul de sanatate, deci el trebuie reformat din temelii. Guvernantii ne spun ca se baga foarte multi bani in sistem; se baga intr-un sac fara fund, pentru ca daca nu este reformat, nu se va simti niciodata nimic", a declarat presedintele Colegiului Medicilor Hunedoara, dr. Grigore Crisan. 

La randul sau, presedinta filialei judetene Hunedoara a Patronatului Medicilor de Familie, dr. Silvia Novac, a aratat luni, intr-o conferinta de presa, ca situatia a fost dezamorsata in interesul pacientilor. 

"Am semnat doar pentru pacientii nostri; pentru noi a fost o pierdere financiara. Mentionez ca nu s-a obtinut decat poate 1% din ceea ce am cerut. Ne dorim sa fim medici, sa putem presta un act medical de calitate pentru pacientii nostri", a afirmat dr. Silvia Novac. 

Conform datelor Colegiului Medicilor Hunedoara, 86 de medici de familie au incheiat anexe de prelungire la contractul de servicii medicale pe anul 2017 iar ceilalti 135 au semnat contracte pe o durata determinata, pana la 31 martie. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006215 (s)