News Flash:

Medicii avertizeaza: Nu mai cumparati aceste produse facute in China

16 Decembrie 2015
1503 Vizualizari | 0 Comentarii
produs china
Intr-un atelier inghesuit si insalubru, printre substantele chimice, angajatii unei fabrici transforma tuburile de inox in tigari electroniceSkorite Electronics era in trecut o firma cu probleme financiare, care producea componente pentru pixuri.

In prezent, compania face parte dintr-o industrie care produce 90% din tigarile electronice vandute la nivel global si functioneaza ca un „sat fara caini”. Anul acesta, producatorii chinezi vor livra peste 300 milioane tigari electronice spre Europa si SUA.

Dispozitivele au devenit foarte populare, dar expertii spun ca sunt fabricate in conditii dubioase. Un studiu a descoperit ca vaporii unei tigari electronice contin un nivel de nichel si crom de patru ori mai mare decat cel constatat in cazul unei tigari obisnuite. Pe de alta parte, 50% din e-tigarete s-au defectat si vaporii s-au amestecat cu fibrele de siliciu, scrie  gandul.info, care citeaza CNBC.com.

In SUA, mai multe tigari electronice au explodat dupa ce bateria de litiu-ion sau incarcatorul s-au supraincalzit, cauzand arsuri. „Trebuie sa intelegem din ce sunt fabricate tigarile electronice”, spune Avrum Spira, un medic pneumolog din cadrul Facultatii de Medicina a Universitatii din Boston. Mai mult, „pentru a intelege pe deplin cat sunt de periculoase, trebuie sa intelegem procesul de productie”.

Potrivit New York Times, multe din fabricile chineze de tigari electronice incearca sa atinga unele standarde de calitate, in timp ce altele sunt total dezinteresate de acest aspect. Intr-una din fabrici, chinezii fabricau „clone” ale e-tigaretelor produse de brandul rusesc „Russian 91%”, care ajungeau pe piata americana. Implementarea unor reglementari vor dura ani de zile, au precizat specialistii. „E o industrie haotica”, spune Jackie Zhuang, manager al Huabao International, o companie chineza care produce arome pentru tigarile electronice. „Sper sa se reglementeze in curand”.

Intr-o singura arie din Shenzen, Bao'an, exista 600 de producatori de tigari electronice. In 2004, un farmacist chinez pe nume Han Li a inventat tigara electronica, pe care a vandut-o prin intermediul firmei sale, Beijing Ruyan. Alti producatori au urmat la scurt timp si in 2009, pe masura ce tigarile electronice au devenit populare in SUA si Europa, au fost inaugurate tot mai multe fabrici.

Jucatorii globali din industria tutunului nu se feresc sa fabrice o mare parte din tigarile electronice in China, dar insista ca supravegheaza industria. Altria, cunoscuta in trecut drept Philip Morris, vinde brandul de tigari electronice MarkTen. „MarkTen este fabricata in China pentru Nu Mark - o subsidiara a Altria - de catre un producator renumit de tigari electronice, care urmeaza designul si standardele de calitate impuse de Nu Mark”, a precizat Altria intr-un comunicat de presa.

Una din ingrijorari este legata de producatorii mai mici, care nu isi permit sa foloseasca straturi de vopsea izolatoare de calitate si astfel substanta chimica ajunge in lichidul tigarii electronice. Intr-o singura tigara electronica, doctorii au gasit 26 de substante nocive. Un alt risc este cel generat de dietilenul glicol. Marii producatori de tigari electronice din SUA au inceput sa mute productia acasa sau in Europa. Inclusiv Joytech, unul din cei mai mari producatori de tigari electronice, isi instaleaza productia in occident. 

atelier substantele chimice inox tigari electronice industrie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005541 (s)