News Flash:

Medicii avertizeaza - Nu ar mai trebui sa folosim deloc hartie igienica si uite si de ce

11 Noiembrie 2017
1251 Vizualizari | 0 Comentarii
hartie igienica

In vreme ce in tari precum Japonia, Italia si Grecia se foloseste in mod curent bideul pentru spalare dupa utilizarea toaletei, cetatenii din majoritatea statelor se folosesc de hartia igienica dupa ce merg la baie. Acum, insa, doctorii avertizeaza ca acest obicei poate lasa in urma materii fecale, pe de-o parte, in vreme ce utilizarea excesiva a hartiei poate cauza probleme precum fisuri anale sau infectii ale tractului urinar, pe de alta parte.

Chiar daca ar putea suna ca o sugestie bizara, George nu este singura care sustine aceasta ipoteza si faptul ca, in schimb, oamenii ar trebui sa utilizeze servetele umede, poate chiar pe cele destinate bebelusilor, scrie descopera.ro.

Totusi, igiena nu este singurul motiv pentru cae oamenii ar trebui sa ia in considerare folosirea alternativelor la hartia igienica. Uzul intens si agresiv poate cauza fisuri anale dureroase, greu de vindecat, dar si infectii ale tractului urinar, mai arata specialistii. Obisnuiesti sa folosesti in fiecare zi hartie igienica colorata sau parfumata, insa stiai ca acest tip de hartie poate provoca probleme de sanatate?

Infectii ale uretrei

Colorantii folositi pentru a obtine efectul de culoare si miros pot  fi foarte iritanti pentru zona vaginala, favorizand astfel aparitia cauzelelor infectiei uretrei.

Cancer de col uterin

Tot colorantii sunt de vina pentru impactul negativ al hartiei igienice colorate asupra aparatului reproducator feminin. De asemenea, acestia pot creste riscul de cancer de col uterin.

Sfat
Este foarte important ca in momentul in care achizitionezi hartia sa verifici modul in care este depozitata, sa fie bine sigilata, iar pe eticheta sa fie mentionati ingredientii folositi la obtinerea ei.

Probleme rectale

O alta problema este faptul ca provoaca inflamatii si urticarie in zona rectala. Scaunele cu sange pot fi un grav semnal de alarma. Atunci cand folosesti hartie colorata este mult mai greu sa observi daca apar modificari ale aspectului scaunului.

Din cauza faptului ca hartia este umeda si de culoare roz,  este mult mai greu sa depistezi aceste hemoragii care pot fi urmele cele mai concludente ale semnelor de cancer de colon. Daca obisnuiesti sa folosesti hartie alba si fara miros, trebuie sa tii cont si de faptul ca unii producatori innalbesc hartia igienica folosind clor, ceea ce este si mai nociv pentru sanatatea aparatului genital dar nu numai.
Clorul degaja toxine extrem de periculoase care pot favoriza aparitia multor boli ascunse.

Extrapont

Recomandarea cea mai buna este sa inlocuiesti, pe cat posibil, folosirea oricarui fel de hartie igienica cu un scurt dus local.


sfat probleme rectale extrapont
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1366 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006023 (s)